Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan açıkladı: Kamuya devrim gibi değişiklikler geliyor

Düzenleyen:
Bakan açıkladı: Kamuya devrim gibi değişiklikler geliyor

Ekonomi Haberleri

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, kamuya yeni bir zihniyet getirerek, memuru değil hizmeti merkez alan uygulamayı hedeflediklerini söyledi.

Müezzinoğlu, kıdem tazminatı konusunu da işçi ve işveren arasında yüzde 70’e varan bir ortak noktayı yakaladıkları zaman Meclis’e getireceklerini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu personel rejiminde değişiklik yaparak yeni bir sistem getirmeyi planladıklarını söyledi. Müezzinoğlu, “Memuriyete atanan kişi emekliliğe kadar kendini garantide görüyor, bu da kişinin kendisini geliştirmesini engelliyor. Bu anlayışı kıracak, kamu çalışanının kendisini geliştirmeyi merkezine alacak bir sistem getirmek istiyoruz” dedi.

KIDEM TAZMİNATINDA YÜZDE 70 KRİTERİ
Star'da yer alan habere göre, Bakanlık olarak gündemlerinde iki konu olduğunu ifade eden Müezzinoğlu “Gündemimizdeki öncelikli iki konu, kamu personel rejimi ve kıdem tazminatı. Kıdem tazminatı nedeniyle işveren işçi almaya korkuyor. İşçi de işini kaybetme endişesi taşıyor. Bu noktada işverenin de işçinin de korkusunu giderecek bir formül bulmamız lazım” dedi. Müezzinoğlu, kıdem tazminatı konusunda işçi ve işveren arasında yüzde 70’e varan bir ortak noktayı yakaladıkları zaman konuyu TBMM gündemine getirmeyi planladıklarını da söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...