Erdoğan: 'Sincar'ın ikinci Kandil olmasına izin vermeyiz'

Düzenleyen:
Erdoğan: 'Sincar'ın ikinci Kandil olmasına izin vermeyiz'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Sincar'daki PKK yapılanmasına dikkat çekti ve "Sincar'ın ikini Kandil olmasına izin vermeyiz" dedi.

Ankara'da Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuşan Cummhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi El Bab’a ilerliyoruz. Ondan sonra Münbiç’e Rakka’ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzun görüşmemiz oldu. Bu görüşmede bu tür adımları atacağımızı kendisiyle paylaştık.PYD YPG gibi örgütlere ihtiyacımız yok. Gelin sizlerle beraber Rakka’dan DAES’i atalım dedik. Sincar’da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sincar yeni bir Kandil olma yolunda buna müsaade edemeyiz. Telafer’de ne yazık ki Türkmen kardeşlerimiz ikiye bölündüler. Şimdi orada mezhepler noktasında çatışma var. Bırakın bu mezhep çatışmasını. Mezheplerin üzerinde İslam var. İslam’da birleşin." dedi.

Erdoğan: 'Sincar'ın ikinci Kandil olmasına izin vermeyiz'

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...