Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THF'de Tamer Taşpınar yeniden seçildi

Düzenleyen:
THF'de Tamer Taşpınar yeniden seçildi

SPOR Haberleri

Mevcut Başkan Tamer Taşpınar ve eski Milli takım antrenörlerinden Ömer Öztürk'ün yarıştığı Olağan Genel Kurulda 138 oy alan Taşpınar, yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Halter Federasyonu 4.Olağan Genel Kurulu ve Mali Kurulu Ankara'da yapıldı. Toplam 251 delegesi bulunan federasyonun genel kurul Meyra Palace Otelde 217 delegenin katılımı ile gerçekleşti. 6 Oyun geçersiz olduğu seçimde Genel Kurulda Tamer Taşpınar 137 oy ile yeniden başkanlığa seçildi. Başkanlığa diğer aday Ömer Öztürk ise 73 oy aldı. 

Son yıllarda Türk halteri önemli başarılara imza attığını ifade eden Tamer Taşpınar, "Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece başarayamayacağımız birşey yok. Türk halterinin bozulan imajını üzeltmek için yoğun gayret içerisine girdik. Şimdiki madalyalarımızın hepsi, temiz madalya. 2013 yılında doping kullanan sporcu sayımız 51 iken, bu rakam 2014 yılında 3, 2015 yılında ise sadece birdir. Bu bizim konuya ne kadar ciddi yaklaştığımızın kanıtıdır. Sporcularımız uluslararası arenada 2013 yılında 80 madalya kazanırken, bu rakam 2014 yılında 85, 2015'de 135 olmuştur. 2016 yılının bitmesine 3 ay kala toplam madalya sayımız 75'tir. Bu rakam yıl sonuna kadar katılacağımız organizasyonlar sonrasında 100'ü aşacaktır. 2015 yılında Avrupa Halter Federasyonu yaptığı başarı değerlendirmesinde Türkiye'yi, kürsünün ikinci basamağına koydu. Kısaca Avrupa'nın halterdeki en iyi ikinci ülkesi konumundayız" dedi.

Sporu çok seven ve destek olan bir Cumhurbaşkanına sahip olduklarını hatırlatan Taşpınar sözlerini şöyle tamamladı;

"Sporu çok seven bir Cumhurbaşkanımıza rağmen istediğimiz noktada değiliz. Tokyo Olimpiyatları ile ilgili çalışma başladı ve yoğun bir şekilde devam ediyor. SHÇEK projelerimiz devam etmekte ve çok faydalanıyoruz. Malzeme yardımlarımız kulüp gözetmeksizin devam edecek. TOHM projesini en iyi yapan uygulayan federasyonuz. Ankara, Gaziantep ve Konya'da yapmaktayız. Bu projeyi diğer illere de yayacağız çünkü çok faydasını gördük. Tesisleşmede iyi bir noktaya geldik. Antreman salonlarımız boş duruyordu şimdi sporcularımız yer bulamıyoruz. Genel Kurula katılan tüm delegelere teşekkür ediyorum,''dedi

Başkanlığa tekrar seçilen Tamer Taşpınar'ın yönetim kurulunda, Mevlüt Ataseven, Bekir Altan, İlker Özkan, Alpaslan Aras, Ahmet Tunç, Ümit Durak, Şenol Akkaya, Ramazan Aslantaş, Mustafa Bayram, Mehmet Atak, Taha Yalçın Özyılmaz, Edip Balcı, Eren Özdemir ve Mustafa Torumtay yer aldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...