Cumhurbaşkanı Erdoğan o yılları anlattı! 12 Eylül sonrası...

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan o yılları anlattı! 12 Eylül sonrası...

GÜNDEM Haberleri

Siyasete atılmadan önce futbol oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o dönemlere ait samimi bir söyleşi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Yasin Bülbül'ün kamerasından çekilen görüntülerde Erdoğan, futbolculuk geçmişiyle ilgili detayları anlattı. "Mahalle takımında amatör olarak oynayıp 12 Eylül'ün hemen akabinde futbola noktayı koydum" diyen Erdoğan, oynadığı mevkileri de açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İlk zamanlar daha çok forvettim ardından orta saha ve libero oynadım. Kale dışında her yerde bulundum.' diye konuştu.

Futbolculuk kariyeri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1969 yılında, 15 yaşındayken Camialtı Spor Kulübü'nden transfer teklifi alarak bu kulüpte daha önce sürdürdüğü spor etkinliklerine ilk büyük adımı atmıştı. Erdoğan, daha sonra Camialtı Spor Kulübü'nden İ.E.T.T'ye transfer oldu. 1976 yılında İ.E.T.T futbol takımı da İstanbul şampiyonu oldu. 12 Eylül 1980 sonrası ise, İ.E.T.T'den ayrılmak zorunda kaldı. 16 senelik futbol hayatını da böylece noktalamış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o yılları anlattı! 12 Eylül sonrası...

Fenerbahçe'den teklif almıştı

Erdoğan, bir uçak seyahatinde kendisine Kaloperoviç döneminde (1976-78) Fenerbahçe'den teklif geldiğini, ama babasının rızası olmadığı için profesyonel futbola geçemediğini anlatmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...