THY'de zam oranları belli oldu

- Güncelleme:
THY'de zam oranları belli oldu

Ekonomi Haberleri

Türk Hava Yolları (THY) personeline ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci ay için ise yüzde 3 zam yapıldı.

Türk Hava Yolları (THY) personeline ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci ay için ise yüzde 3 zam yapıldı. nbsp;
24. dönem toplu iş sözleşmesinde, Hava-İş Sendikası ile anlaşmaya varamayan THY, grevin devam etmesine rağmen personeline uyguladığı zam oranlarını açıkladı. THY'den yapılan açıklamada, 23. dönem toplu iş sözleşmesi ile sağlanan mevcut çalışma koşullarının, sosyal ve özlük haklarının, uçucu personelin uçuş planlamaları ile ilgili tüm kurallar ve limitlerin aynen uygulanmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi;
"Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, çalışanlarımızdan gelen çalışma haklarını kullanma yönündeki yoğun talep üzerine lokavt kararı almamıştı.
Çalışanlarımız, yolcularımız, hissedarlarımız, ulusal ve uluslararası kamuoyu greve itibar etmemiştir. Çalışma arkadaşlarımızın Şirketlerine sahip çıkarak görevlerine gelmeleri sonucunda uçuş operasyonlarında ve diğer faaliyetlerde hiçbir aksama olmamıştır. Sendika yönetimi, 16 bin çalışanın haklarını tartışmak ve savunmak yerine, verdiği hatalı kararla 29 Mayıs 2012 tarihinde yapılan yasadışı eylem sonucu iş akdi feshedilenlerin işe iadesini tek ve vazgeçilmez gaye edinmiştir. Şu anda yaşanan grev değil, sendika yönetiminin Türk Hava Yolları çalışanlarının katılımı olmaksızın birtakım grupların desteğiyle yürüttüğü bir eylemdir. Bu eylem 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 72. Maddesi çerçevesinde grev hakkının kötüye kullanılmasıdır. Sendika Yönetiminin gündeminin uzlaşmaya vararak toplu iş sözleşmesi imzalamak olmadığı anlaşıldığından, 1 Ocak 2013 tarihinden bu yana 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasını bekleyen çalışanlarımızın daha fazla mağdur olmaması için Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu; 2013 yılı ilk altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 3 oranında (yıl sonu itibariyle kümülatif yüzde 8.1) 2014 yılı ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 oranında (yıl sonu itibariyle kümülatif % 6.1) oranında ücret artışı yapılmasına ve enflasyon farkı oluşması halinde farkın da ayrıca ödenmesine karar vermiştir." nbsp;İSTANBUL (İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...