Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Note 7'nin, Samsung'a zararı belli oldu

Note 7'nin, Samsung'a zararı belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung, 2016 yılının 3. çeyrek mali raporlarını yayınladı. Raporlara göre; Galaxy Note 7'nin patlama olayları Samsung'un karını olumsuz etkiledi.

Samsung tarihindeki en büyük olay olarak nitelendirilen Galaxy Note 7, firmaya pahalıya patladı. 2016 yılı 3. çeyrek mali raporlarını açıklayan Samsung, Galaxy Note 7'nin patlama daha sonra da satıştan çekilip toplatılma kararından olumsuz olarak etkilendi. Samsung'un, cihazların toplatılma kararından sonra kardan zarar edeceği aslında biliniyordu. Ancak bu kadar zarar olacağını kimse tahmin edemedi. Samsung; 2015 yılının 3. çeyrek mali raporlarına göre 2016 yılının 3. çeyrek mali raporlarında %7,5 oranında karda düşüş yaşadı.

Son 2 yılın en düşük karlılık raporunu açıklayan Samsung'un faaliyet karı ise %30 oranında düşerek 4.56 milyar dolar oldu. Firmanın toplam geliri ise 42.1 milyar dolar olarak açıklandı. Burada yıl bazında %30'luk bir düşüş yaşandığı açıkca görünüyor. Samsung Mobile tarafında ise bu zarar daha ağır oldu. Galaxy Note 7 olaylarından dolayı mobil tarafta %96'lık bir düşüş yaşandı ve bu bölümden 87.1 milyon dolar kar elde edildi. Samsung'un önümüzdeki yıl tanıtacağı Galaxy S8 ve Note 8 modelleri ile bu kaybı telafi edeceği düşünülüyor. Ancak analistlere göre Galaxy S8 ve Note 8 bu zararı telafi edeceği için firmanın kar elde etmesi 2017'nin son çeyreğinde gerçekleşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...