Rakipler bizi doğruyor!

Düzenleyen:
Rakipler bizi doğruyor!

SPOR Haberleri

Türkiye Ligi’nin Avrupa’nın en sert liglerinden olduğunu söyleyen Hollandalı, “Tamam, futbol erkek oyunudur ama hakemler kartlık hareketlere göz yumuyor” dedi

Sakatlığı yüzünden 1 ay boyunca formasından uzak kalan, Konyaspor maçıyla da dönüş yapan Jeremain Lens, ligdeki sertlikten yakındı. Genel olarak Süper Lig’in Avrupa’nın en sert liglerinden biri olduğunu söyleyen Lens, “Sahaya zaten sakatlıktan yeni kurtulmuş biri olarak çıktım ama Konyaspor maçında rakipler tarafından sert faullere maruz kaldım. Tamam, futbol erkek oyunudur ancak hakemler kartlık faullere göz yumuyor. Bu da sert oynayan rakip oyuncuları cesaretlendiriyor. Her seferinde sertliğin dozunu daha da artırıyorlar” ifadelerini kullandı. Hakemlerin futbol oynamak isteyenle bozmak isteyen arasındaki farkı ayırması gerektiğini belirten Lens, “Umarım bundan sonra hakemler maçlarda daha dikkatli olur ve herhangi bir sertliğe müsaade etmez” diye konuştu.

Toplu hücum toplu defans
Diğer taraftan oyuncularıyla bir toplantı yapan Teknik Direktör Dirk Advocaat, ‘takım halinde oynamalarının’ önemini vurguladı. Takım savunmasının hücumdan başladığını belirten Hollandalı hoca, “Futbol bir takım oyunudur. Bireysel olarak ne kadar yetenekli oyunculara sahip olursanız olun, takım birlikteliğini sağlamadığınız sürece başarılı olmanız mümkün değildir. Takım halinde savunma yapılır, takım halinde hücum edilir. Saha içinde yardımlaşmadığımız ve yükü paylaşmadığımız sürece başarılı olamayız” dedi. Manchester United maçını örnek gösteren Advocaat, “Güçlü bir rakibe karşı başa baş bir futbol oynarken arka arkaya iki saçma sapan penaltı yüzünden geriye düştük. Ancak o dakikadan sonra sahada mücadele etmeyi bıraktık. Asla pes etmemeliyiz” dedi.  
Mehmet Emin ULUÇ

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...