Numan Kurtulmuş: Bölge halkı artık HDP’yi dinlemiyor

Düzenleyen:
Numan Kurtulmuş: Bölge halkı artık HDP’yi dinlemiyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasının ardından HDP’nin “sokağa çıkın” çağrılarının bölge halkında karşılık görmediğini söyledi.

Bunun çok açık bir politik mesaj olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Mesaj çok açıktır. ‘Dağın gölgesinden, terörün gölgesinden çıkın, demokratik bir siyasi parti olarak Türkiye’de parlamenter sistem içerisinde siyasi mücadelenizi verin’ mesajıdır” şeklinde değerlendirdi. Kurtulmuş özetle şunları kaydetti: “Yüzde 75-80-90 oy aldıkları yerlerde defaatle çağrılar yapılmasına rağmen birkaç yüz kişinin dışında kimse sokağa çıkmıyor. Bazı yerlerde kimse sokağa çıkmıyor. Bunu da bölgedeki vatandaşlarımızın ferasetinin, basiretinin bir sonucu olarak görüyorum. Bu başlı başına HDP’nin de ellerinin arasına kafasını alıp düşünmeleri gereken bir noktadır. Bu halkın ‘Eğer terörle iş birliği yaparsanız ben sizin arkanızda yanınızda yokum’ mesajıdır. Bunun çok iyi kavranması lazım. Tarumar edilmiş bu şehirlerde insanlar belediye başkanlarını seçerken, şehirlerine çukurlar kazılsın, bombalar patlatılsın, insanlar öldürülsün, binalar yıkılsın, okullar yakılsın diye bunları seçmediler.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...