Mahallenin güvenliği onlardan sorulacak

Düzenleyen:
Mahallenin güvenliği onlardan sorulacak

GÜNDEM Haberleri

Alınacak 5 bin korucu, özel eğitimden geçirildikten sonra göreve başlayacak. Korucular, polis ve jandarmanın kullandığı silahları da kullanabilecek.

İçişleri Bakanlığının, korucularla ilgili atılacak adımlar konusunda yaptığı çalışmalarda sona gelindi. AK Parti’nin geçen hafta sonunda yapılan kampında da gündeme gelen yeni koruculuk sisteminin detayları belli olmaya başladı. Buna göre, koruculuk sistemi baştan sona yenileniyor. İçişleri Bakanlığı bünyesinde tıpkı emniyet ve jandarma gibi bir teşkilat yapısı oluşturulacak. Koruculuk Daire Başkanlığı adı altında teşkilatlanacak yeni sistem kapsamında bölgede görev yapmak üzere hızla 5 bin korucu alınacak. Özel eğitimden geçirilecek korucular jandarma ve polisle birlikte çalışacak. Özel statüleri olacak korucuların özlük hakları iyileştirilecek ve bölgede bir anlamda ‘mahalle bekçisi’ gibi görev yapacaklar. Emeklilik, tazminat, izin hakkı ve ücretlerini kapsayan özlük haklarında da iyileştirme yapılacak korucuların, özellikle mahalle ve küçük ilçelerde gündüz de dâhil olmak üzere güvenlikten sorumlu olacak.

Yücel Kayaoğlu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...