Akciğer kanserine savaş açtılar

Düzenleyen:
Akciğer kanserine savaş açtılar

YAŞAM Haberleri

Babasını akciğer kanserinden kaybettiğini, annesinin de erken teşhisle kurtulduğunu anlatan Fulya Zenginer, gençleri uyardı.

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, Türk Toraks Derneği, Türk Akciğer Kanseri Derneği ve İmmüno-Onkoloji Derneği, “Akciğerini Koru, Akciğer Kanseri Olma!” kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren ünlüler de, gençleri akciğer kanserinin en önemli sebebi olan sigaradan uzak durmaları konusunda uyardı. İstanbul’da düzenlenen toplantıda konuşan Türk Akciğer Kanseri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıza Çetingöz, tiryakilerin yüzde 90’ının sigaraya 19, yüzde 30’unun ise 13 yaşından önce başladığını söyleyerek, “Sigaranın en önemli sonuçlarından biri akciğer kanseri. En çok ölüme sebep olan kanserler arasında erkeklerde birinci, kadınlarda beşinci sırada yer alıyor” dedi. Küçük Kadınlar dizisiyle ünlenen Fulya Zenginer de, babasını akciğer kanserinden kaybettiğini, annesinin ise erken teşhisle kurtulduğunu belirterek, “Her ikisi de sigara içiyordu. Eğer içmeseydi babam bugün yaşıyor olabilirdi” ifadelerini kullandı. Televizyonlarda gösterilecek reklam spotunda Açelya Akkoyun, Fulya Zenginer, Aslıhan Güner, Rüzgâr Aksoy, İsmail Ege Şaşmaz, Çağla Demir, Nail Kırmızıgül, Onur Büyüktopçu, Yeliz Şar, Ali İl, Ececan Gümeci ve Tolga Güleç rol aldı.

Ziyneti Kocabıyık

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...