'Yönetimde devrim şart!'

Düzenleyen:
'Yönetimde devrim şart!'

SPOR Haberleri

Spor yorumcusu ve yazarı Mehmet Demirkol, sarı lacivertli takımda Ali Koç'un adaylığı sonrası oluşan havayı Fanatik'teki köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Ali Koç’un adaylığını açıklaması sonrası Aziz Yıldırım’ın sessiz kalması da başkanın önceki kongrede açıkladığı senaryodan vazgeçtiği anlamına gelebileceği yorumunda bulunan Demirkol'un yazısının konu başlıkları şu şekilde:

Tam anlamda profesyonelleşme şart
Fenerbahçe’nin altyapı yatırımlarına girişmesi, sürdürülebilir bir scouting sistemi kurması, sportif yönetimi tam anlamıyla profesyonelleştirmesi şart. Bunu kim yapacaksa başkan o olmalı.

Kaosa mahkum etmemeli
Peki şimdi ne olacak? Takım iyi giderse sorun yok. Sendelerse ‘istifa’ seslerinin yanına ‘Ali Koç Başkan, Fenerbahçe şampiyon’ da eklenecek. Fenerbahçe’yi kaosa mahkum etmemek lazım.

Taraftarın bakışı olumlu ama kongre ile örtüşmez
Fenerbahçe başkanlığı Ali Koç’un uzun zamandır hayali. Öte yandan bir Koç ailesi mensubunun bir kulüp başkanlığına aday olması da gerçek dışı bir durum gibi... Bu durumun taraftar üzerindeki etkisi, onların bu konuya bakışı son derece olumlu. Ancak kongrede Aziz Yıldırım’ın aday olması durumunda oy dağılımının taraftarın eğilimleriyle örtüşmesini beklemek saflık olur. Tribün ve sokaktaki oy oranlarıyla kongre örtüşmez.

Aziz Yıdırım devretmeyecek gibi...
Aslından genel beklenti Koç’un adaylığı ve başkanlığının Aziz Yıldırım’ın bir önceki kongrede çizdiği şekliyle gerçekleşmesiydi. Yıldırım’ın başkanlığı Ali Koç’a devredeceği bir sürecin yaşanması. Bu durum ortadan kalkmış gibi duruyor.

Yıldırım, net değil
Koç’un 1907 Derneği’nde yaptığı açıklamanın öncesinde Divan Kurulu’nda Aziz Yıldırım’ın konuşması bir önceki kongrede yaptığı kadar berrak ve açık değil. Evet, yine Yargıtay kararını bekleyeceğini ve ondan önce ayrılmayacağını söylüyor. Ancak bunun yanında yeniden aday olabileceğini de açıklıyor. Onursal Başkanlık unvanına sert bir şekilde karşı çıkıyor...

Fenerbahçe'nin hayatı Aziz Yıldırım değil
‘Hayatım Fenerbahçe’ açıklamasını başka türlü anlamak mümkün değil. Ancak şunu unutmamak lazım. Aziz Yıldırım kim ne derse desin Fenerbahçe’nin en başarılı başkanlarından biri belki de birincisi. Peki Fenerbahçe’nin hayatı Aziz Yıldırım mı? Hayır...

Yönetim devrimi şart
Ali Koç’un adaylığını açıklaması sonrası Yıldırım’ın sessiz kalması da Başkan’ın önceki kongrede açıkladığı senaryodan vazgeçtiği anlamına gelebilir. Peki şimdi ne olacak? Fenerbahçe’nin kısa-orta ve uzun vadeli planlarını yapması özellikle UEFA kriterleri çerçevesinde ciddi altyapı yatırımlarına girişmesi, sürdürülebilir bir yurtiçi-yurtdışı scouting sistemi kurması lazım.

Profesyonelleşeceksin
Bunun için sportif yönetiminin tam anlamıyla profesyonelleştirmesi şart. Bu olmadan bu bütçe kısıtlamalarıyla sürdürülebilir bir başarı sağlamak olanak dışı.

Altyapıdan çıkan kaç oyuncu var?
Yani Fenerbahçe’de bir yönetim devrimi şart. Bunu Aziz Yıldırım yapar mı? 18 yıllık iktidarı boyunca Fenerbahçe altyapısından çıkıp sürekli ilk 11 oynayan kaç oyuncu var?  Ya da hangi halef-selef teknik direktör futbol bilimi açısından birbirinin devamı olabildi.

Kaos ortamı olur
İşte değişmesi gereken önce bu. Aziz Yıldırım, Ali Koç ya da bir başkası... Bunu kim yapacaksa başkan o olmalı aslında. Hesap bu kadar belli. Peki yakın gelecekte ne olacak? Fenerbahçe iyi giderse sorun yok. Sendeledi mi? Bu sefer ‘Aziz Yıldırım istifa’ seslerinin yanı sıra ‘Ali Koç Başkan Fenerbahçe şampiyon’ da eklenecek. İşte bu, kaos demek. Fenerbahçe’yi kaosa mahkum etmemek lazım. Zaman bilim ve plan zamanı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...