S-300 füzeleri Suriye'ye yola çıktı

S-300 füzeleri Suriye'ye yola çıktı

DÜNYA Haberleri

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Eshel, Rus yapımı S-300 uzun menzilli hava savunma sistemi füzelerinin Suriye'ye doğru yola çıktığını iddia etti.

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Eshel, Rus yapımı S-300 uzun menzilli hava savunma sistemi füzelerinin Suriye'ye doğru yola çıktığını iddia etti. Eshel, Herzliya kentinde bulunan Fisher Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "Aldığımız bilgilere göre, füzeler yakın zaman içinde Suriye ordusunun elinde olacak" dedi. Suriye rejiminin sürpriz bir şekilde yıkılmasının İsrail'i sonu belirsiz bir döngünün içine sokacağını belirten Eshel, şunları kaydetti: "Esed, elindeki zayıf bütçeye rağmen, milyarlarca doları hava savunma sistemleri için harcıyor. Esed'in bu tür silahlara sahip olması, suç işleme konusunda kendisine olan güveni artıracaktır. Suriye'de rejimin yıkılma senaryosuna kendimizi hazırlamalıyız. Ancak bunun için yeterince vaktimiz var mı onu bilmiyorum." ABD ve İsrail'in Suriye'ye S-300 füzeleri temin edilmemesi konusunda yaptığı baskılara rağmen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın bu ülkele füze satışı anlaşmasını tamamlayacağını duyurmuştu. nbsp; AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...