Almanya, ağır yaralı PKK'lı için ambulans uçakla doktor gönderdi

Düzenleyen:
Almanya, ağır yaralı PKK'lı için ambulans uçakla doktor gönderdi

DÜNYA Haberleri

Başika cephesinde ağır yaralanan PKK'nın eski yöneticilerinden, Peşmerge gönüllü komutanı Sait Çürükkaya için Almanya'dan Erbil'e uçak ambulans ve doktorların gönderildi.

Musul operasyonları sırasında Başika cephesinde IŞİD'in yerleştirdiği patlayıcıları imha ederken ağır yaralanan terör örgütü PKK'nın eski yöneticilerinden, Peşmerge gönüllü komutanı Sait Çürükkaya için dün Almanya'dan Erbil'e uçak ambulans ve doktorların gönderildiği öğrenildi.

BİR GÖZÜNÜ KAYBETTİ, DİĞER GÖZÜNDEN AĞIR YARALI

Patlamada bir gözünü kaybeden ve diğer gözünden de ağır yaralanan Çürükkaya'nın şimdilik Almanya'ya naklinin uygun görülmediği belirtildi.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Peşmerge güçlerinin Başika bölgesinde IŞİD'den aldığı bölgelerdeki mayınları tamizlerken, 2 gün önce bir mayının patlaması sonucu ağır yaralanan eski PKK yöneticisi, yeni gönüllü Peşmerge komutanı Sait Çürükkaya'nın Erbil'de tedavisi sürüyor. Bir gözünü kaybeden ve bir gözü de ağır yaralı olan Çürükkaya için yıllardır yaşadığı Almanya'dan dün gece bir uçak ambuluns ve doktorların geldiği öğrenildi. Doktorların muayene ettiği Çürükkaya'nın şimdilik Almanya'ya naklini uygun görmedikleri ve bir süre daha hastanede kalması gerektiğine karar verdikleri öğrenildi.

ÖCALAN YAKALANDIKTAN SONRA PKK'DAN AYRILMIŞTI

PKK'da, üst düzey yöneticilik yapan Çürükkaya, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra PKK'dan ayrılmış ve Almanya'da yaşamaya başlamıştı.

PEŞMERGELERİ EĞİTİYOR

IŞİD'in iki yıl önce Kuzey Irak'a saldırmasından sonra Almanya'dan Erbil'e geçmiş ve Peşmergelerin eğitimini üstlenmişti. Patlayıcı uzmanı olarak bilinen Sait Çürükkaya IŞİD ile mücadelede ele geçirilen bölgelerdeki patlayıcıları imha ediyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...