Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hatay'ın Afrin sınırında beton bariyer gerginliği

Düzenleyen:
Hatay'ın Afrin sınırında beton bariyer gerginliği

GÜNDEM Haberleri

Hatay'ın Suriye sınırında Kürtlerin kontrolündeki Afrin sınırına beton bariyer çeken görevlilerin üstüne karşı taraftan ateş açıldı. Eylem düzenlemek isteyenlere asker anında müdahale etti.

Hatay'ın Suriye sınırında Kürtlerin kontrolündeki Afrin sınırına beton bariyer çeken görevlilerin üstüne karşı taraftan ateş açılınca Türk askeri, bölgede geniş güvenlik önlemi alarak eylem düzenlemek isteyen Suriyelileri tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇTILAR

Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Kaletepe Köyü çevresinde dün başlayan, bugün de devam eden protestolarda, Suriye'nin Kürt bölgelerinden biri olan Afrin'in sınıra yakın hattına beton bariyer yerleştiren görevlilere, karşı taraftan uzun namlulu silahla ateş açıldı.

PROTESTOCULARA SU SIKTILAR

Bunun üzerine bölgede görevli Türk askerleri olaya müdahale etti. Karşı tarafta toplanıp beton bariyer çekilmemesi için eylem yapan Suriyeli köylüleri dağıtmak için tazyikli su sıkan Türk askeri, aralıklı olarak havaya ateş açtı. Dün dağılan Suriyeliler bugün tekrar toplanarak görevlilere taş atıp, bariyer çekilmemesi için eylemlerini sürdürmek istedi. Ancak Suriyelileri bölgeden uzaklaştırmak isteyen Türk askeri bugün de toplananların üzerine tazyikli su sıktı.

"BİZ DUVAR ÇEKİLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Bölgede yaşayan ancak adını açıklamayan Kaletepe Köyü sakinlerinden biri, "Bariyerin karşı tarafında kalan bölgede bizim zeytinliklerimiz, akrabalarımız var. Biz bu bölgeye duvar çekilmesini istemiyoruz. Suriyeliler de bu duvarı istemiyor. Bu yüzden eylem yapıp karşı çıkıyorlar. Bu duvar çekilirse biz de karşı tarafta kalan zeytinliklerimizi kaybedeceğiz" dedi. Bölgede gerginlik devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...