Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Madrid, Zidane'dan önce Guardiola'yı istedi

Düzenleyen:
Madrid, Zidane'dan önce Guardiola'yı istedi

SPOR Haberleri

Guardiola'nın biyografisini yazan Marti Perarnau, "Rafael Benitez sonrası Real Madrid'in ilk tercihi Pep Guardiola idi. O kabul etmeyince, Zidane göreve getirildi" ifadelerine yer verdi.

Zinedine Zidane, 4 Ocak 2016'da Real Madrid'in teknik direktörü oldu. 2 Nisan'da Barcelona'ı Nou Camp'ta 2-1 yenerek hem ezeli rakibinin 39 maçlık yenilmezliğine son verdi hem de 2007'de Bernd Schuster'den sonra ilk El Clasico'sunu galibiyetle kapatan ilk Real Madrid Teknik Direktörü oldu. Ligi Barcelona'nın bir puan gerisinde ikinci bitirdi ama 28 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. 18 Eylül'de Espanyol'u 2-0 yenerek üst üste 16 La Liga galibiyetiyle kulüp rekorunu kırdı.

Real Madrid ile bir yılı doldurmadan bu başarıları yakalayan Fransız futbol adamının Rafael Benitez sonrası mor-beyazlıların ilk tercihi olmadığı öne sürüldü. Pep Guardiola'nın biyografisini yazan Marti Perarneu, Benitez sonrası Real Madrid'in ilk adayının Guardiola olduğunu söyledi. Perarneu, "Guardiola ile sözleşme imzalamak için menajeri Josep Maria Orobitg ile temas kurdular. Ama o sırada Bayern'in başında olan Guardiola, işi başından reddetti. Gayet iyi biliyorum, çünkü ben de oradaydım" diye konuştu.

Bir Barcelona efsanesi olarak Real Madri'e kapıları baştan kapatan Guardiola, Bayern Münih'ten sonra Manchester City'nin başına geçmişti. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...