FETÖ'nün suikastçileri: Yavru Baykuşlar adında grup kurduk

Düzenleyen:
FETÖ'nün suikastçileri: Yavru Baykuşlar adında grup kurduk

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı otele yapılan saldırıyı gerçekleştiren 14 asker o geceyi anlattı.

15 Temmuz’da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Muğla'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konakladığı otele yapılan saldırıyı gerçekleştiren tutuklu 14 askerin ifadeleri, çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkardı.

SUİKAST İÇİN 'YAVRU BAYKUŞLAR' GRUBU
Çiğli 2. Ana Jet Üst Komutanlığı Personel Kurtarma Eğitimi Komutanlığı'nda Astsubay Üstçavuş olan Yakup Özcan ifadesinde, "Astsubay Ömer Faruk Göçmen olaydan yaklaşık 1- 1.5 ay önce hepimizin yer aldığı 'Yavru baykuşlar' adlı WhatsApp grubunu kurmuştu. Bu gruptan daha önceden günlük normal muhabbetler yapıyorduk. Olaydan birkaç gün öncesinden başlayarak Ömer Faruk, grupta vatan ve millet sevgisini içeren şiir şeklinde paylaşımlarda bulunmaya başladı" dedi.

''ÇARLİ'YE DEVAM ET''
Erdoğan'ı hedef alan askerlerin bulunduğu helikopterin kalkışını geciktirenler arasında olduğu belirtilen Üsteğmen Haydar Murat Özden, Muğla 2. Sulh ceza Hakimliği'nde verdiği ifadesinde şöyle dedi: "15 Temmuz günü saat 15.00'te kısım amir vekilim olan yüzbaşı Oğuzan Aka akşam VIP uçuş olacağını, Albay Zeki Göçmen ile uçacağımı söyledi ancak nereye, saat kaçta, hangi amaçla gideceğimize ilişkin bir şey belirtmedi. Couger marka helikopteri Zeki Göçmen kullandı. Zeki albay geldiğinde 'çarliye' devam etmemi söylediler. Çiğli'ye indiğimde bana söylenen 'çarli'nin Çiğli olduğunu öğrendim. Yabancı dilde 'Ç' harfi bulunmadığından Çiğli'nin 'Charli' olara kodlandığını anladım."

''SİYASETTEN UZAK DURAN BİR İNSANIM''
İzmir Alay Komutanlığı 3. Kara Havacılık Alayı Standardizasyon Bölümü'nde görev yaptığını söyleyen Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özsıcak da ifadesinde şunları anlattı: "Biz üç helikopter havalandık. Bizim helikopterde techizatlı timi görünce tedirgin oldum. Timin yanında siyah bir kutu vardı. Bunun ne olduğunu sorduğum kişinin, timin komutanı olan Tuğgeneral olduğunu öğrendim.  Bizim bulunduğumuz helikopterden her hangi bir ateş edilmedi. Ben vatanımı seven, kendi işine gücüne bakan, siyasetten uzak duran bir insanım.''

''EKSTRA MÜHİMMAT ALDIK''
Çiğli 2. Ana Jet Üst Komutanlığı Personel Kurtarma Eğitimi Komutanlığı'nda öğretmen olarak görev yaptığını söyleyen Astsubay Üstçavuş Yakup Özcan ise darbe girişiminin öncesine yönelik önemli bilgi verdi: ''15 Temmuz'da saat 16.30'da Taner Binbaşı yanımıza gelip mesaimiz bittiğini eve gitmemizi söyledi. Bu konuşmadan önce Ömer Astsubay bize 'Buradan evinize gideceksiniz, WhatsApp grubu üzerinden size mesaj gelecek ve tekrar mesaiye geleceksiniz' dedi. Daha sonra telefonla aranıp çağırıldık. Ayrıca adam başı kullanılacak tabanca, yedek şarjörleri ve ekstra mühimmat aldık.''

''ORDUYA SIZDIKLARINI BİLİYORUM''
İstanbul 4. Kara Havacılık Alayı'nda Birlik Bakım Tabur Komutanı olarak görev yaptığını söyleyen Yarbay Davut Uçum da cemaetle tanışmasını ve sonraki yıllarını şöyle anlattı: ''FETÖ hakkında hiçbir somut bilgiye sahip değilim. Örgütün aynı bana yaptığı gibi ortaöğrenim çağından itibaren kurdukları ilişki sayesinde cemaat mensubu yaptıkları kişileri askeri okullara yerleştirmek suretiyle orduya sızdıklarını biliyorum. Yargılanmam sırasında adımın FETÖ ile anılmasını istemiyorum.''

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...