Samsung Galaxy Note 7 krizinde ABD parmağı

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
Samsung Galaxy Note 7 krizinde ABD parmağı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Yeni Şafak

Samsung'un fiyaskoyla sonuçlanan akıllı telefonu Galaxy Note 7'nin patlamasına dair bazı detaylar kafa karıştırıyor.

Samsung'un yaklaşık 3 ay önce tanıttığı akıllı telefonu Galaxy Note 7, tam bir fiyaskoyla sonuçlanmıştı. Samsung yetkililerinin tanıtım etkinliğinde “bugüne kadar ürettiğimiz en iyi akıllı telefon" açıklamasını yaptığı Galaxy Note 7'nin bataryasında kronik sorun tespit edilmiş ve ardından yanma/patlama olayları meydana gelmişti. Bu gelişmenin ardından Samsung hatasını kabul etti ve değişim programı başlattı. Note 7 kullanıcılarına, bataryası yenilenmiş Note 7, para iadesi veya S7 edge 32GB ile takas imkanları sunuldu. Lakin bataryasının değişmesine rağmen Note 7'lerin patlaması, Samsung'a geri adım attırdı. Telefonun üretimi durduruldu, Samsung'un bir numarası Dong-jin Koh kameralar karşısında özür diledi. Buraya kadar her şey olağan görünüyor. Fakat bazı detaylar, kullanıcıların olaya şüpheyle yaklaşmasına neden oluyor. Örneğin son zamanlarda Samsung'un, akıllı telefon pazarının su götürmez lideri olması gibi. Geçtiğimiz yıllarda ABD'li teknoloji devi Apple ile Samsung arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyordu. Yıllık verilerde bir Samsung, bir Apple sektörün zirvesinde yer alıyordu. Fakat son dönemlerde Samsung zirvenin tek hakimi oldu ve Apple ile arasındaki makası açmaya başladı. Aşağıdaki haberimizde konuyla alakalı detaylı açıklamaları görebilirsiniz.

Diğer taraftan Note 7'lerde patlama olaylarının özellikle ABD'de yaşanması da dikkatlerden kaçmadı. Samsung, dünya çapında piyasada olan 2.5 milyon Note 7'den sadece 35'inin yandığını doğruladı. Ayrıca çoğu patlama olayının da gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Fakat ABD medyası bu sayıyı hep daha yüksekmiş gibi lanse etti ve dünya kamuoyunda Note 7 aleyhinde inanılmaz bir karalama kampanyası başlattı. Hatta Note 7'lerin uçaklarda yasaklanma kararını yine ilk olarak ABD aldı. Öte yandan ne Türkiye'de ne de Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde Galaxy Note 7'nin yanması ve patlaması gibi bir olay yaşanmadı.

Son olarak ABD Başkanı Barack Obama'nın, Samsung Galaxy Note 7'yi ima ederek söylediği sözler, okları iyiden iyiye ABD'ye yöneltti. Geçtiğimiz hafta bir üniversitede konuşma yapan ABD Başkanı, Note 7'yi ima ederek “akıllı telefon üreticileri, ürünleri alev alınca piyasadan geri çekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Sonuç olarak Samsung, Note 7'den dolayı ciddi itibar kaybı yaşadı. Bunun yanında teknoloji devinin satış rakamları ve net gelirinde de düşüş yaşandı. Samsung, net gelirde 2008'den bu yana en düşük seviyeye düştü. Ayrıca akıllı telefon satış rakamlarında da son iki yılın en düşük rakamını gördü. Samsung'un tüm olanlara karşı nasıl bir karşılık vereceği, bu durumun üstesinden nasıl geleceği ise büyük merak konusu…

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...