Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Baker Hughes, General Electric teklifini doğruladı

Baker Hughes, General Electric teklifini doğruladı

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük petrol sahası hizmetleri şirketlerinden ABD'li Baker Hughes, enerji devi General Electric tarafından satın alınma teklifi verildiğini doğruladı.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Baker Hughes'un İcra Kurulu Başkanı Martin Craighead, şirket çalışanlarına General Electric'in teklifiyle ilgili bir elektronik posta gönderdi.
ABD'li regülatörlere de yollanan elektronik postadaki açıklamasında Craighead, "General Electric'le (satın alma konusunda) görüştüğümüzü açıklığa kavuşturmak istiyorum ancak henüz sonuca varmadık ve herhangi bir sonuca varmamızın da garantisi yok." ifadesini kullandı.
Wall Street Journal'ın perşembe günkü haberinde, General Electric'in Baker Hughes'u satın almak için girişimde bulunduğu belirtilmişti.
Uzmanlara göre yaklaşık 20 milyar dolar değerindeki birleşmenin, General Electric'in petrol ve doğalgaz portföyünü güçlendireceği ifade edildi. Bunun, düşük petrol fiyatları nedeniyle nakit sıkıntısı çeken Baker Hughes'a da likidite sağlayacağı bildirildi.
Baker Hughes, ABD'li bir diğer petrol sahası hizmetleri şirketi Halliburton tarafından 2014'te yapılan 35 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etmiş ancak ABD Adalet Bakanlığı, satın almanın tekele neden olacağı iddiasıyla bu senenin başında anlaşmayı onaylamamıştı.
Düşük petrol fiyatları nedeniyle Baker Hughes'un bu yılın üçüncü çeyreğindeki zararı 429 milyon dolara yükselirken, üçüncü çeyrek geliri de geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 37 azalarak 2,4 milyar dolar oldu.
General Electric'in bu senenin üçüncü çeyreğindeki net karı yüzde 19,1 düşüşle 2,03 milyar dolara gerilese de şirketin temmuz-eylül dönemindeki geliri yüzde 4,4 artışla 29,27 milyar dolara ulaşmıştı.
Söz konusu teklifin ardından, cuma günü New York borsasında General Electric'in hisse başına değeri yüzde 2 artış gösterirken, Baker Hughes'un hisse başına değeri yüzde 8,4 yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...