Fener değil buldozer

Düzenleyen:
Fener değil buldozer

SPOR Haberleri

THY Euroleague’de 4’te 4 yapan sarı-lacivertliler, ilk galibiyetini almak için parkeye çıkan Aslan karşısında tarihî bir zafer elde etti.

Uğur Aktan

THY Euroleague’de gözler dün geceki Türk derbisindeydi. Geçen sezonun Eurocup şampiyonu ile Euroleague finalistini karşı karşıya getiren maçta Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray Odeabank’ı 103-87 mağlup etti. Avrupa kupalarında ilk defa karşılaşan iki ekibin mücadelesine sarı-kırmızılılar 6-0’lık seriyle başladı. Vesely’nin oyunuyla girmesiyle ipleri eline alan Fenerbahçe çeyreği 22-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Datome’nin önderliğinde fark 16’ya çıktı. Daye ve Pleiss’in etkili oyunuyla Galatasaray  ilk yarı biterken farkı tek hanelere indirdi: 48-41.

Aslan geri dönemedi

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe lehine 14 sayıya kadar çıkan fark bu periyotta ilk defa oyuna giren Smith’in doğru tercihleriyle altı sayıya kadar indi: 70-64. Son çeyreğin büyük bölümünü Dixon ve Sloukas’ı birlikte oynatarak kullanan Fenerbahçe, Vesely’nin pota altından bulduğu sayılarla etkili oldu. Son bölümde topu ve zamanı iyi değerlendiren Obradovic’in ekibi zorlu deplasmandan 103-87’lik galibiyetle ayrılarak 4’te 4 yapmayı başardı. Fenerbahçe gelecek maçında 3 Ekim Perşembe günü Kazan’ı misafir edecek. Galatasaray ise aynı tarihte R.Madrid deplasmanına çıkacak.     

Ataman: Fizik olarak ezildik

Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman mağlubiyetin ardından Fenerbahçe’nin hak ederek kazandığını söyledi. Ataman, “Pota altında fizik olarak çok ezildik. Sloukas ise maestro gibi yönetti takımını. Oyuncularımızın savunmada ağır kalmaları sebebiyle bu seviyedeki takımlarla baş edemiyoruz” ifadelerini kullandı. Ataman, “Schilb rotasyonun ilk sırasındaki oyuncuydu. Baş başa giderken Datome’den iki üçlük yedi. Sinan sakatlanınca planımızda olmayan Smith’e sarıldık” dedi.  

Obradovic: Atmosfer harikaydı

Fenerbahçe’nin koçu Zeljko Obradovic, takımının elde ettiği tarihi zafer sonrası Galatasaray taraftarını övdü. Sarı-kırmızılı taraftarların harika bir atmosfer oluşturup takımına yardımcı olmaya çalıştığını belirten Sırp teknik adam, “Takımlarını çok iyi destekliyorlar. Abdi İpekçi bizim için hep çok zor oluyor” dedi.  Maçın başı dışında kontrolün kendilerinde olduğunu belirten Sırp çalıştırıcı, “Oyuncularımı son saniyeye kadar savaşmalarini istiyorum çünkü F.Bahçe aşkıyla oynuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Açılışı Fener yaptı

Avrupa’da G.Saray ile F.Bahçe arasında ilk defa derbi yaşandı. Erkek basketbolunda Avrupa kupalarında daha önce hiç karşılaşmayan iki ekibin mücadelesini kazanan Fenerbahçe tarihi bir galibiyete imza attı.

Aslan kan ağlıyor

G.Saray , THY Euroleague’de oynadığı 3 karşılaşmadan da mağlup ayrılmıştı. CSKA’ya 109-84 Kızılyıldız’a 85-83 Maccabi’ye de 98-92 kaybeden sarı-kırmızılılar, bu seriyi F.Bahçe karşılaşması ile de bozamadı ve 4’te 0 çekti.

Fenerbahçe 4x4

F.Bahçe bu sezon Brose Bamberg’i 67-66, Barcelona’yı 73-72 Zalgiris Kaunas’ı da 82-68’lik skorla mağlup ederek, 3’te 3 ile başlamıştı. Abdi İpekçi’de oynanan karşılaşmadan da galip ayrılan sarı-lacivertliler 4’te 4 yaptı. 

İpekçi kapalı gişe 

Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasını izlemek için Abdi İpekçi Spor Salonu’na gelen sarı-kırmızılı taraftarlar tribünlerde boş yer bırakmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar maç boyunca takımlarını desteklediler. 

Obra 7-4 önde 

Ergin Ataman ile Obradovic, dünkü karşılaşma ile birlikte Avrupa kupalarında 10. kez karşılaştı. Maçtan önce Obradovic’in 6-4 üstünlüğü bulunuyordu. F.Bahçe’nin galibiyetiyle Obradovic galibiyet sayısını 7’ye çıkardı. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...