Sınır tanımayan doktorlar imdada yetişti

Düzenleyen:
Sınır tanımayan doktorlar  imdada yetişti

DÜNYA Haberleri

Önceki gece Libya sahil şeridinden 26 deniz mili açıkta sürüklenen bir şişme botta hayatını kaybeden 25 kişi, Orta Akdeniz’de arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ekibi tarafından bulundu.

Haber Merkezi İstanbul

Aynı botta hayatta kalmaya çalışan 107 kişi, yakındaki bir botta yardım bekleyen 139 kişiyle beraber MSF’nin Bourbon Argos gemisindeki saha ekipleri tarafından kurtarıldı. İki farklı yardım çağrısının peş peşe geldiğini belirten MSF Saha Koordinatörü Michele Telaro, “İlk bota ulaştığımızda hayatta olanları zaman kaybetmeden arama-kurtarma gemimiz Bourbon Argos’un güvertesine aldık. Diğer bottaki insanları kurtardıktan sonra tekrar ilk bota gittik. Fakat bu kez, botun altında biriken benzinle karışık deniz suyunun içerisinde 25 kişinin cansız bedeninin olduğunu farkettik. Üç saatte ancak 11 kişinin cesedini çıkarabildik. Daha sonra da diğerlerini kurtardık. Korkunç saatler yaşadık’’ dedi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...