Göz tansiyonu görmeyi çalıyor

Düzenleyen:
Göz tansiyonu görmeyi çalıyor

SAĞLIK Haberleri

Türk Oftalmoloji Derneği, halk arasında “göz tansiyonu” olarak bilinen glokom hastalığına dikkat çekmek için ünlü yönetmen ve fotoğrafçı Nihat Odabaşı ile bir farkındalık projesine imza attı.

Ziyneti Kocabıyık - Nihat Odabaşı’nın kendine has anlatım diliyle hazırladığı ve Novartis firmasının koşulsuz destek verdiği “Gözünün Gördüğünü Koru” videosuyla tedavi edilmezse körlükle sonuçlanan glokomda erken tanının önemine dikkat çekiliyor. Glokomla ilgili bilgi veren Türk Oftalmoloji Derneği Glokom Birimi Başkanı Prof. Dr. Belgin İzgi “Glokom, hastanın görüşü bozulana kadar sessizce ilerliyor ve yıllarca teşhis edilemeyebiliyor. Eğer 40 yaşın üstündeyseniz, şeker hastalığınız ya da ailenizde glokom öyküsü varsa riskiniz daha da yüksek. Yılda 1 defa yaptıracağınız düzenli göz muayenesi ile glokomu ilerlemeden yakalayabilir ve görme kaybınızı yavaşlatabilir hatta durdurabilirsiniz” dedi. Prof. Dr. İzgi, Türkiye’de 1 milyon glokom hastası olduğunu ancak bunların sadece 300 binin tedavi aldığını anlattı. Nihat Odabaşı’nın hazırladığı video, sosyal medyada #gözününgördüğünükoru etiketiyle paylaşılıyor.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...