'Seçim demek bir yılın kaybı demek'

Düzenleyen:
'Seçim demek bir yılın kaybı demek'

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderinin erken seçim iddialarına ilişkin, “Seçim oyuncak değil ki ya. Bir seçim demek bir yılın kaybı demektir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün, “İktidar, içindeki ByLock’çuları elimine etmek için erken seçime gidecek” demişti. Başbakan Yıldırım bu iddiayı cuma çıkışı cevapladı, CHP liderinin sözlerini ‘akla ziyan’ olarak niteleyen Başbakan şunları kaydetti: 
“Ne için erken seçim? Yani FETÖ’cüleri temizlemek için erken seçim... Onları tutup adalete teslim etmektir doğru olan. Seçim oyuncak değil ki ya. Bir seçim demek bir yılın kaybı demektir. Öyle zırt pırt seçim, milletin işi gücü yok da bizle mi uğraşacak? Memleketin gündeminde etrafımız ateş çemberi. Her gün terör örgütleriyle amansız mücadelemiz var. Şehitlerimiz oluyor, vatanın, milletin birliği beraberliği için topyekun bir gayret içerisindeyiz. Bütün bunlar ortada iken seçim nereden çıktı? Hele hele FETÖ’cüleri temizlemek için seçim... Yani söylenen bir lafın yakışığı olması lazım.”
Yıldırım, CHP liderinin “ByLock listesi savcılıklara temizlenerek gidiyor” iddiasına ise şöyle cevap verdi: “Kendisinden beklediğimiz, böyle bir iddia varsa bunun belgelerini bize versin, biz de gereğini yapalım. Bizim görevimiz suçluları, suçlu zanlılarını ayıklamak değil, hepsini derleyip, toparlayıp adalete teslim etmek. Eğer böyle bir şeyi biliyor da bizi bilgilendirmiyorsa o zaman görevini yapmıyor demektir. Üstelik Kılıçdaroğlu ile bu konularda zaman zaman görüşüyoruz, bazı talepleri oluyor, biz de gereğini yapıyoruz. Burada da aynı yolu izleyebiliriz.”
İncirlik Üssü’nde, “15 Temmuz darbe girişiminden önce bazı PYD’lilerle, FETÖ’cü askerlerle ve NATO üyesi bazı ülkelerden katılımla toplantı yapıldığı” iddiasının sorulması üzerine Başbakan Yıldırım, “Orada bazı toplantıların yapıldığı haberleri daha önce de basında yer aldı. Bu konuda savcılar gerekli takibatı yaptı, ancak son durum hakkında bir şey söyleyemem” dedi.
Yıldırım, bir gazetecinin, “Diyarbakır’a kayyum atanması söz konusu olabilir mi?” şeklindeki soru üzerine, “Gözaltı süreci sona ermeden bir atama yapmak söz konusu değil. Bu geçiş süresi içerisinde valilik tabii ki şehrin acil ihtiyaçları, çöplerinin alınması için oradaki memurları, herkesi devreye sokabilir” değerlendirmesine bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...