'Üst lige çıkmak için Başkanlık şart'

Düzenleyen:
'Üst lige çıkmak için Başkanlık şart'

Ekonomi Haberleri

Lütfi Elvan, “Ekonomik ve siyasi açıdan bir üst lige çıkmak istiyoruz. Bunun için de başkanlık sisteminin şart olduğunu düşünüyoruz” dedi

Başkanlık sisteminin ekonomiye yönelik olası etkilerini değerlendiren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti olarak başkanlık sistemini savunduklarını ve bu sistemi Türkiye’nin ekonomik ve siyasi hedefleri açısından önemli gördüklerini ifade etti. Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Elvan, başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerde demokrasinin güçlü işlediğini, temel hak ve hürriyetlerin güçlü olduğunu ifade etti. “Başkanlık sisteminin Türkiye’yi diktatörlük rejimine sokacağı” yönündeki ifadeleri hatırlatantan Elvan, tam tersine bu sistemin gelmesiyle Türkiye’deki demokrasinin güçleneceğini, temel hak ve özgürlüklerin daha da iyileşeceğini dile getirdi.

BİZİ ÜST LİGE ÇIKARACAK

Elvan, Türkiye’nin çevresindeki sorunlara rağmen bu yıl yüzde 3’ün üzerinde büyüyeceğine işaret ederek, başkanlık sisteminin tarihsel açıdan da Türkiye’ye uygun olduğunu belirtti. Başkanlık sistemine geçişin milletin kararına bırakılacağını kaydeden Elvan, “Biz ülkemizi daha da güçlendirmek, büyütmek istiyoruz. Hızlı kararların verilmesi gereken bir ortamda, dinamik yapının oluşması gereken ortamda hantal yapılarla gitmeye çalışırsanız, başarılı olamazsınız. Biz artık bir noktada büyüme açısından potansiyelimizi daha da yukarı çekebilecek, ekonomik, siyasi açıdan daha da güçlü bir konuma gelebilecek bir yapıya bürünmek istiyoruz. Ekonomik ve siyasi açıdan bir üst lige çıkmak istiyoruz. Bunun için de başkanlık sisteminin şart olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Başkanlık sistemini bir üst lig olarak gördüğünü dile getiren Elvan, sisteme yönelik gelecek günlerde somut adımlar atılabileceğini kaydetti.

500 MİLYON DOLAR ÇIKTI

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, darbe girişimi sonrasında Türkiye’den 90 milyar avroluk sermaye çıkışı olduğuna ilişkin yalan yanlış hikâyelerin anlatıldığını ifade ederek, “Moodys’in not düşürme sürecini de dahil ettiğinizde darbe girişiminden bugüne kadarki sürece baktığınızda net sermaye çıkışı 500 milyon dolar civarında. Bunlar 90 milyar avrodan bahsediyorlar. Bu tür algı operasyonlarının yapıldığını görüyoruz” dedi. Elvan, yatırımcılar açısından Türkiye’nin son derece cazip, ilgi çekici ve kâr edilebilecek bir ülke olduğunu kaydetti.

"BAŞKANLIĞA GEÇERSEK KİMSE BİZİ TUTAMAZ"

Gaziantep’te konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, siyasi istikrarın ve reformların önemine değinerek, başkanlık sistemine geçilmesi durumunda Türkiye’yi kimsenin durduramayacağını söyledi. Türkiye’de yargı ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda reform yapılması gerektiğini belirten Mehmet Şimşek, “Bir an evvel başkanlık sistemine geçelim reformları uygulayalım Türkiye’yi kimse tutamaz” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...