Rüzgârda İran ile iş birliği yolda

Düzenleyen:
Rüzgârda İran ile iş birliği yolda

Ekonomi Haberleri

İran Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkanı Haşim Oraee, son 10 yılda özellikle yenilenebilir enerji kanunundan sonra, Türkiye’de rüzgâr enerjisi sektörünün geliştiğini, İran’ın da bu birikimlerden yararlanmak istediğini söyledi.

Türkiye’de rüzgâr enerjisi sektörünün yeni piyasalar arayışında olduğunu vurgulayan Oraee, “İran’ın rüzgâr enerjisinde potansiyeli ölçümlerle kanıtlanmış, ancak uluslararası yaptırımların son yıllardaki etkileri birçok sektörde olduğu gibi enerjide de fon kaynaklarını sekteye uğrattı. Bir de bunlara düşen petrol fiyatlarını eklersek, yerli finansmanın İran’ın temiz enerjideki gelişiminde çok etkin olduğunu söylemek gerçekçi olmaz. Ancak ülkelerin iş birliğine olumlu yaklaşımıyla özellikle rüzgârda çoğunluk hissesi Türkiye’ye ait olmak üzere bir yapı oluşturulması, böylece daha etkin iş birliğine gitmemiz gündemde. Şimdilik 50-100 megavatlık bir pilot projeye başlamak için görüşmeler devam ediyor” dedi. Türkiye Rüzgâr Enerji Birliği ve İran Rüzgâr Enerji Birliğinin ortak çalışma fikrinin iki tarafta da kabul gördüğünü anlatan Oraee, “Türkiye ile kültürel ilişkilerin avantajını kullanarak Avrupalı ve Türk firmaların ortaklıklarıyla İran’daki rüzgâr potansiyelinin ekonomiye kazandırılması mümkün” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...