Faizsiz finans için beyinler yetiştirilecek

Düzenleyen:
Faizsiz finans için beyinler yetiştirilecek

Ekonomi Haberleri

Uluslararası İslam Ekonomi ve Finans Merkezi; bu alanda çalışacak donanımlı gençler yetiştirecek, katılım bankacılığında Türkiye’yi dünyanın merkezi yapmak için çalışacak

İslami finansın dünyadaki merkezi olmak için yarışan Türkiye’de önemli bir adım daha atıldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin (İZÜ) Halkalı Kampüsü’nde yer alan “Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi” açıldı. Törene İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan bir konuşma yaptı. Ardından düzenlenen panele; BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, BİST Başkanı Himmet Karadağ ve Merkez Bankası Meclis Üyesi Sabri Orman konuk oldu. İslami finans merkezi olmanın, tarihî birikimi ve coğrafi konumuyla en çok İstanbul’a yakışacağını ifade eden Rektör Bulut, “Şu an 2 trilyon dolar civarında bulunan küresel İslami finans büyüklüğünün, gelecek 5 yılda 3.5 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye’nin ve İstanbul’un bundan pay alması noktasında, bu merkezin özellikle eğitim ve araştırma alanında yapacağı çalışmaların katkısı olacak” dedi.

HEDEF ATIL KAPASİTE

Bulut, şöyle devam etti: “İslam ekonomisi ve finansı alanında, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin öğrenim göreceği merkezimizde, bu alanda çalışacak donanımlı gençler yetiştireceğiz. Piyasayla iç içe öğrenim görecekler. Katılım bankalarımızla iş birliği içerisinde güzel işlere imza atacağız. Faizsiz finans kavramını ekonomi bağlamında da ele alıyoruz. Diğer bir deyişle, toplumda atıl hiçbir kaynak kalmasın istiyoruz. Türkiye’nin, 2023 ve 2071 hedeflerine bu şekilde ulaşabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla İslami bankacılığın ülkemizde atıl kalmış kapasite başta olmak üzere, toplumun bütün kesimini ekonomik büyüme yarışına dâhil etmesinin çok önemli bir faktör olduğu görüşündeyiz. Ayrıca kendi değerler sistemine, inançlarına göre Müslümanlara hayatı yaşamalarını temin etmiş olacağız.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...