'Dünyadaki problemleri de İslami finans ile çözebiliriz'

Düzenleyen:
'Dünyadaki problemleri de İslami finans ile çözebiliriz'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde düzenlenen ‘İslami Muhasebe ve Finans Konferansı’na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Şimşek, “Türkiye’yi İslami finans alanında önemli bir merkez hâline getirmek istiyoruz” dedi. İslami finans alanının hızla büyüdüğünü, hükûmetin bu konuda  hedeflerinin bulunduğunu dile getiren Şimşek, önemli destekler sağlayarak bu alanı geliştirmeyi arzuladıklarını kaydetti. Kısa zamanda bu sistemin gelişme hızının artacağına inandığını ifade eden Şimşek, “Sektörün tüm konularına çalıştık ve görevlendirmeler yaptık. Devlet olarak katılım bankalarının yaygınlaşmasını istiyoruz” diye konuştu. Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu problemlerden birinin “gelir dağılımındaki adaletsizlik” olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti: “62 kişinin serveti, 3,62 milyar kişinin servetine bedel! Böyle bir dünyanın neye ihtiyacı var? İslami finansa, hoşgörüye ihtiyacı var. İslami finansta açgözlülük kısmen törpüleniyor. Çünkü kâr zarar ortaklığı var. Mesela borç meselesi biraz daha yönetilebilir hâle geliyor. Aslında İslam’ın temellerinden birisi adalettir. Paylaşım ve zekât da oradan geliyor. Mala mülke bakış açısının değişmesi, problemlerin çoğunluğunu yönetilebilir hâle getiriyor.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...