Aziz Yıldırım'dan istifa açıklaması!

Düzenleyen:
Aziz Yıldırım'dan istifa açıklaması!

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Dergisi’nin Kasım sayısında yine çarpıcı bir yazıya imza attı.

İşte Aziz Yıldırım'ın yazısı:

"Sevgili Fenerbahçeliler,

Fenerbahçe’nin en yüce makamlarından olan Yüksek Divan Kurulu’nun Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nda dile getirdiğim konuları, gelişen boyutlarıyla buradan bir kez daha yinelemek istiyorum.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, diğer branşlardaki takımlarımızın aksine, sezona kötü bir başlangıç yapmıştır. Bu durum hem taraftarlarımızı hem de bizleri fazlası ile üzmüştür. Geçtiğimiz sezonun sonunda kendisi ile yapmış olduğumuz bir seri toplantı neticesinde görevine devam etmesine karar verdiğimiz teknik direktörümüzün, sezon öncesi hazırlık kampında bir önceki sezondan tespit edilen ve kendisine raporlanan olumsuzlukları giderme yönündeki isteksizliği, yapmış olduğu kadro ve transfer planlamasına uygun olmayan kadro ve formasyon tercihlerindeki ısrarı ve en sonunda da takımımızı terk ederek ülkesine geri dönmesi, sezon başında teknik direktör değişikliğine gitmemize neden olmuştur. Tüm bu gelişmeler ve yeni transferler ile oluşan futbolcu grubunun uyum sürecindeki sıkıntılarıyla beraber takımımız, ligde istenilen performans düzeyine henüz ulaşamamıştır. Ancak başta Teknik Direktörümüz Dirk Advocaat ve tüm futbolcuların kazanma hırsı, Fenerbahçe’yi layık olduğu yere taşıyacaktır. Taraftarlarımızı mutlu etmek bizim en temel görevimizdir ve bizler bu görevin ağır sorumluluğu ile ortaya çıkan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için var gücümüz ile daha fazla çalışmalıyız.

Yaşanılan bu süreçte, mevcut olumsuz tablodan çıkmaları adına futbol takımını motive etmek yerine; mevcut olumsuzlukların artması ile Fenerbahçe’de bir yönetim değişikliği sağlanabileceğini düşünerek bu tabloya katkı sağlayan, çözüm önermek yerine, camiaya umutsuzluk aşılayan kısaca eskinin kötü alışkanlıklarını hala sürdüren şahıslar ve çevreler yine mevcuttur. “Aziz Yıldırım bıraksın, gitsin, istifa etsin” kampanyasını, futbol takımının kötü lig başlangıcı ve sonuçları üzerinden başlatanların önceliği Fenerbahçe değildir. Seçilmiş bir yönetimin, bu şekilde istifaya zorlanması geçmişte kalmış, hortlatılmaya çalışılan çok tehlikeli bir oyundur. Bu tiyatro, her yıl oynanmaya çalışılmaktadır.

Aziz Yıldırımdan istifa açıklamasıAncak bu oyuna soyunanlar bilmelidir ki; seçilmiş başkan ve yönetimin bu şekilde değiştirilmesi artık geçmişte kalmıştır ve başta kulüp üyelerimiz olmak üzere camiamız bu oyunun oynanmasına izin vermeyecektir. Keza bilinmelidir ki; şahsım ve yönetimim kulübün geleceğinin bu yöntemlerle dizayn edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu yönetim, 2015 Mayıs’ında, Genel Kurul tarafından 3 yıl süre ile ve Genel Kurul’a katılan üyelerimizin yüzde 75’inin oyunu alarak seçilmiştir. Bizlere verilen yetki, 2018 Mayıs ayına kadardır ve bu yetki Genel Kurulumuzun iradesinin bir tezahürüdür. 2015 Mayıs’ında Genel Kurulumuza verdiğimiz çok açık ve net bir sözümüz vardır: “Her ne kadar görev süremiz 2018 Mayıs ayına kadar olsa da tüm camiamızın beklediği Yargıtay kararının bu tarihten önce olumlu bir şekilde neticelenmesi halinde görev süremizin sonu beklenmeyecek ve Olağanüstü Genel Kurul’a gidilecektir.” Bu söz hem genel kurul üyelerimize hem de camiamıza verilmiş bir sözdür. Bu söz tarafımızdan defalarca, aynı şekilde ifade edilmiş ve asla farklı bir söylemimiz olmamıştır. Bu sözüm ortadadır ve bizi bağlamaktadır. Bu açık irademizin art niyetli söylemlerle sorgulanması şaşırtıcıdır. Fenerbahçe’de yönetimi belirleyen yegane irade; Fenerbahçe Genel Kurulu’dur.

Yönetimin yanlışlıklarını eleştirmek herkesin en demokratik hakkıdır. Sokaktan, medyadan, tribünden gelen, art niyet, küfür ve hakaret içermeyen her türlü uyarı, eleştiri ve söylem de bizim için değerlidir. Ancak bilinmelidir ki; küfür ve hakaret asla müsamaha etmeyeceğimiz bir vakıadır. Ayrıca oynanan bir müsabakada sporculara, teknik adama yapılan olumsuz tezahüratın, kendi ekibimiz üzerinde olumsuz etkiler doğuracağı, sonuca olumlu hiçbir katkı sağlamayacağı açıktır. Bu şekilde bir uğraş içinde olanların, içinde bulundukları durumu sorgulamaları ve bu uğraşlarının neye hizmet ettiğini anlamaları gerekmektedir.

Futbol takımımızın aldığı kötü sonuçlar kalıcı değildir ve takımımız en kısa süre içinde taraftarımızın arzuladığı seviyede olacaktır. Kısa bir dönemin anlık sonuçlarının, uzun bir yönetim döneminin başarılarını ortadan kaldıramayacağı açıktır. Bunun takdiri ve önemi tarih içinde hak ettiği yeri alacaktır. Bu anlık durumdan kara bir tablo çıkaran ve bu şekilde yönetim değiştirmeyi umanların bir başka gerçek dışı söylemi ise Fenerbahçe Genel Kurulu’nun Aziz Yıldırım’ın tahakkümü altında olduğu yalanıdır. Bunların gerçek dışı söylemine göre “Genel Kurul üyelerinin hepsi Aziz Yıldırım’ın kendisinin üye yaptığı insanlardır. Bunların Aziz Yıldırım ile menfaat bağı vardır. Bu nedenle Aziz Yıldırım’ı devirmenin yeri Genel Kurul değildir”. Bu söylem, Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurulu iradesine ve üyelerinin şahsına karşı yapılmış çok ağır bir hakarettir. Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurulu Üyeleri hiç kimsenin ve hiçbir grubun tahakkümünde olmayan, fikri ve irfanı hür çok saygın Fenerbahçelilerdir. Bu saygısız söylem, Fenerbahçe Genel Kurulu Üyelerini kırmakta, incitmekte ve bunu söyleyenlere karşı daha fazla kenetlenmelerine sebebiyet vermektedir. Öncelikle Fenerbahçe Kongre ve Temsilci Üye sayısı bu saygısızların söyledikleri gibi 22 bin civarında değil, son Divan Toplantısı’nda Şekip Bey’in de belirttiği gibi 50 binlere yaklaşmış durumdadır. Bu büyük artışın nedeni ise bizim, yani bu yönetimin başlattığı, Fenerbahçe’yi ufak bir zümrenin elinden çıkarıp geniş kitlelere yaymayı amaçlayan Hedef 1 Milyon Üye Projesi’dir. Elbette bu sayı, şuan bizim beklentilerimizin çok altındadır. Ancak bizim bu projeyi başlatırken ki amacımız, küçük salonlarda yapılan Fenerbahçe Kongrelerini büyük stadyumlara taşıma hedefimizdir. Halkın takımı olan Fenerbahçe’yi asıl sahibine, halka emanet etme hayalimizdir. Fenerbahçe Kongrelerini, ne olduğu belirsiz grupların tahakkümünden kurtarma düşüncemizdir. Fenerbahçe’nin geleceğinde söz sahibi olmak isteyen, yönetiminde hak talebinde bulunan her Fenerbahçeli’ye bu yol sonuna kadar açıktır. Fenerbahçe Kongre ve Temsilci Üyesi olmak, yasal şartları uyan herkesin kullanacağı bir haktır.

Aziz Yıldırımdan istifa açıklamasıDeğinmek istediğim bir diğer önemli konu, Fenerbahçe taraftarlarına yönelik olarak başlatılan maça gitmeyin kampanyalarıdır. Bu kampanyayı başlatanların, kampanyanın sonuçlarının sadece takımımız aleyhine, rakiplerimizin tümünün lehine olduğunun bilinci ile kampanyayı başlattığını düşünüyoruz. “Yenilsen de yensen de taraftarın seninle, üzüntünde sevincinde seninle birlikte” tezahüratı ile büyümüş nesiller, Fenerbahçesiz geçen bir anı bile düşünemezken, Fenerbahçesiz kalmayı ölmekle bir tutup, Fenerbahçeli olmayanın bunu anlamayacağı düşüncesinde iken maça gitmeyin diyenleri çok iyi görmek ve anlamak lazımdır.

Fenerbahçe taraftarı asla takımına küsmez, iyi günde kötü günde daima takımına sahip çıkar. Bu yüzden bu tip kampanyalara itibar etmemenizi, her türlü şartta tribünleri doldurarak, 12. adam olarak rakiplerimize karşı takımımızla birlikte olmanızı sizlerden önemle rica ediyorum.

Büyük Fenerbahçeliler,

Buradan ulusal liglerimizde ve Avrupa sahnesinde mücadelesini sürdüren tüm takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyor, Fenerbahçe’ye yakışır dereceler almalarını diliyorum.

Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor; bize Mustafa Kemal’in emaneti olan bu Cumhuriyeti hiçbir gücün yıkamayacağını bir kez daha yineleyerek sözlerime son veriyorum.

Saygılarımla,

Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı"

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...