Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekdağ'a yurt dışına çıkış yasağı

Düzenleyen:
Yüksekdağ'a yurt dışına çıkış yasağı

GÜNDEM Haberleri

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a Suruç sınırında yapılan mitingde söylediği "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobanê'ye, o karanlık çetelere karşı mücadele verenlere, YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte, savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" sözleri hakkında açılan davada yeni bir karar verildi.

DURUŞMA 16 KASIM'DA
Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yüksekdağ için "zorla getirme kararı" verilmişti. Duruşma, 16 Kasım gününe ertelenmişti.

KAÇMASIN DİYE YURT DIŞI YASAĞI KONDU
Duruşma öncesinde Yüksekdağ hakkında adli kontrol uygulanması ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Mahkemenin, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine alınan kararın gerekçesinde, "kuvvetli suç şüphesi bulunduğu" ve "sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran olguların varlığı" iddiasında bulunması dikkat çekti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...