Şehit ateşi Yozgat'a ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Şehit ateşi Yozgat'a ulaştı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu şehit olan onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula’nın memleketi Yozgat’ın Sorgun İlçesi'ne ateş düştü.

Babasını 11 yıl önce trafik kazasında kaybeden, annesi de yeniden evlenince babaannesiyle birlikte yaşamaya başlayan şehit Yılmaz Oğuzhan Kula’nın acı haberi, yakınlarına ulaştı. Onbaşı Kula’nın şehit olduğu haberi, Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım tarafından önce Yozgat’ta yaşayan annesi Hatın’a, ardından da Sorgun İlçesi Doğankent Beldesi'ndeki babaannesi Hüsne Kula ile kardeşi 17 yaşındaki Alihan’a verildi. Fenalık geçiren anne Hatın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şehidin babaannesinin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı.
Terhisine 90 gün kaldığı belirtilen şehit onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula’nın askere gitmeden önce özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığı belirtildi. 
Şehidin cenazesi yarın öğle namazını müteakip Yozgat’ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Doğankent Beldesi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...