Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Serap'ın katillerine müebbet

Serap'ın katillerine müebbet

GÜNDEM Haberleri

Bölücü terör örgütü PKK'lı katiller tarafından belediye otobüsüne atılan molotofun çıkardığı yangında can veren Serap Eser davası sonuçlandı.




Bölücü terör örgütü PKK'lı katiller tarafından belediye otobüsüne atılan molotofun çıkardığı yangında can veren Serap Eser davası Yargıtay'da sonuçlandı. PKK'lı katillerden ikisine ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

YARGITAY KARARI ONADI

Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotof bombası atılması sonucu Serap Eser'in ölümüyle ilgili davada mahkemenin verdiği karar Yargıtay tarafından onandı. İki sanık 2'şer kez ölünceye kadar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi yargılama sonucu sanıklardan Salman Akpınar'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl 8 ay, Hamit Aksan'a da 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl 8 ay hapis cezası vermişti. Dosyanın gönderildiği Yargıtay 9. Ceza Dairesi mahkemenin kararını inceledi. Daire verilen cezanın yerinde olduğunu belirterek kararı onadı. Onama gerekçesinde, "Kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde suç vasfı tayin edilmiş, savunmaları inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş ve kasten öldürme ve patlayıcı madde bulundurma suçlarının sübutu kabul edilmiş, incelenen dosya kapsamına göre verilen hükümlerde bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan sanıklar ve müdafiinin yerinde görülmeyen temyiz itirazının reddiyle hükümlerin onanmasına." denildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi sadece sanık Akpınar'a terör örgütünün propagandasını yapma suçundan verilen 1 yıllık hapis cezasını bozdu.

Bu karar üzerine iki sanığın terör örgütü elebaşısı Abdtullah Öcalan gibi ölünceye kadar hapiste kalacağı belirtildi.

MAHKEMENİN KARARI

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi yargılama sonucunda sanık Hamit Aksan'ın terör örgütü propagandası yapmak suçundan beraatine karar vermişti. Sanıklar Hamit Aksan ve Salman Akpınar hakkında patlayıcı madde atmak ve kamu malına zarar vermek suçlarından "amaç suçun işlenmesi doğrultusunda işlenen suçlar" olduğu gerekçesiyle hüküm kurulmasına yer olmadığı ifade edilmişti.

İki tutuklu sanığın "PKK silahlı terör örgütü adına hareket ederek üzerlerine atılı olan devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdiklerini" belirten mahkeme, sanıkların suçun işlenişi, fiilin özellikleri, kastın yoğunluğu, olaydaki konumlarını dikkate alarak ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarına hükmetmişti.

İki sanığın, 18 yaşından küçük maktul Serap Eser'i patlayıcı madde atmak sureti ile yakarak kasten öldürmek suçunu işlediklerini belirten mahkeme, sanıkların bu suçtan da ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar vermişti. Mahkeme iki suçtan verilen cezada da sanıkların pişmanlık göstermemesi nedeniyle indirim yapmadı.

İki sanığın ayrıca "patlayıcı madde bulundurmak ve nakil etmek" suçundan 6 yıl 8'er ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Salman Akpınar'a ayrıca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl hapis cezası verilirken tutuksuz sanık Merdan Berk'in "Kasten çocuk öldürmek, patlayıcı madde atmak, kamu malına zarar vermek" suçlarından beraatine hükmetmişti.

Toplamda ise Akpınar'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl 8 ay, Aksan'a da 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti.

8 Kasım 2009 tarihinde Küçükçekmece'de meydana gelen olayda İETT otobüsüne atılan molotof bombası sonucu yaralanan lise öğrencisi Serap Eser, bir süre hastanede tedavi gördükten sonra hayatını kaybetmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...