Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır Valisi'nden belediyelere yazı

Diyarbakır Valisi'nden belediyelere yazı

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır Valisi Aksoy, çöplerin toplanmaması nedeniyle belediyelere yazı gönderdi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Belediye Meclisi Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto gerekçesiyle çöplerin toplanmaması nedeniyle ilgili belediyelere yazı gönderdi. Valilikten yapılan açıklamada, Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından, belediyeler tarafından yapılması gereken çöp toplama hizmetinin yerine getirilmediği bu nedenle vatandaşların mağdur olduğunun tespit edildiği bildirildi. Söz konusu mağduriyetin giderilmesi adına hizmetlerin aksatılmaması için Vali Aksoy'un imzasıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve ilçe belediye başkanlıklarına yazı yazıldığı belirtilen açıklamada, çöplerin toplanmasının belediyelerin görevi olduğu hatırlatılarak, bu görevin yerine getirilmesi talimatı verildiği ifade edildi.

"ÇÖPLERİN TOPLANMASI KANUNİ GÖREVDİR"
Açıklamaya göre, Vali Aksoy imzasıyla belediyelere gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz merkezinde bulunan mahalle, cadde ve sokak aralarında çöp yığınlarının oluştuğu, oluşan bu çöp yığınlarının vatandaşlarımızı ve çevre sağlığını tehdit ettiği görülmektedir. Bu çerçevede çöp toplama ve imha etme işlemleri 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7. Maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14. Maddesi gereği belediyelerimizin kanuni görev ve sorumluluğundadır. Kamu hizmetlerinin ve günlük hayatın daha sağlıklı ve normal işleyebilmesi, vatandaşların ve çevre sağlığının korunması için belediyenizde çalışan görevli personel tarafından her gün düzenli olarak çöplerin toplatılmasını, aksi takdirde ilgili sorumlular hakkında gerekli suç duyurusunun yapılacağının bilinmesini önemle rica ederim."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...