Husilerin kontrolündeki mevziye saldırı: 43 ölü

Husilerin kontrolündeki mevziye saldırı: 43 ölü

DÜNYA Haberleri

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin El-Hudeyde kentinde Husilerin kontrolündeki mevzilere düzenlediği hava saldırısında 43 kişinin öldüğü iddia edildi.

Husilere bağlı El-Mesire kanalında yer alan haberde, koalisyon güçlerine ait uçakların, El-Hudeyde'de bir polis merkezi ile Ez-Zeydiyye Cezaevi'ni bombaladığı öne sürüldü.
Saldırılarda, 43 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı iddia edildi.
Yerel kaynaklar, hedef alınan polis merkezinde Husilere bağlı silahlı güçlerin konuşlandığını ifade ederken, cezaevinde ise Husi karşıtlarının da bulunduğunu aktardı.
Konuyla ilgili koalisyon güçlerinden açıklama yapılmadı.
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı uçaklar, Husiler ve Salih yanlılarına ait noktalara hava saldırıları düzenliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...