Diyarbakır'da büyük kucaklaşma

Diyarbakır'da büyük kucaklaşma

YAŞAM Haberleri

190 kişilik katılımla Diyarbakır'a giden İzmir heyetinin temasları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki heyet, kısa bir kent turunun ardından Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti.




Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak kente giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğündeki heyetin ilk durağı, Diyarbakır Valiliği oldu. Ziyaret öncesi Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte Sur ilçesindeki Gazi Caddesi'nde kısa bir gezinti yaptı. Vatandaşların yakın ilgi gösterdiği iki başkan, yol boyunca halkla selamlaştı. Heyete Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da eşlik etti. Ev sahibi Osman Baydemir, gezinti sırasında turistik eşya satıcısından aldığı tespihi Başkan Kocaoğlu'na hediye etti.
"YEREL YÖNETİMLER VE HALKLAR BİRBİRİNİ TANIMALI"
İzmir'e atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, konuklarını makamının girişinde karşıladı. Başkan Kocaoğlu, Vali Toprak'a, "Sizi almaya geldik Sayın Valim" dedi. Başkan Kocaoğlu ve beraberindekilere "Hoş geldiniz" diyen Vali Mustafa Toprak ise, "Ziyaretiniz bizi onurlandırdı. Çok teşekkür ediyorum. Bir ve beraber olduğumuzun anlaşılması için bu tür ziyaretler gerekiyor" ifadesini kullandı.
Kocaoğlu, makamda gerçekleşen ziyaret sırasında, Diyarbakır'a uzun süredir gelmek istediklerini belirterek, "Bizim inancımıza göre yerel yönetimlerin, halkların birbirlerini tanıması, kaynaşması; sosyal, kültürel, ekonomik hayatı paylaşması, kalıcı barışın olmazsa olmazlarından. Bu ziyareti de bu yüzden gerçekleştirdik" dedi.
Ziyaret anısına Vali Toprak'a İzmir Saat Kulesi motifli bir plaket hediye eden Aziz Kocaoğlu, "İzmir'deki makamınızdan baktıkça kentimizin simgesi olan bu Saat Kulesi'ni göreceksiniz" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu ayrıca, bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çalışma olan Kent Arşivi ve Müzesi'nin hazırladığı İzmir Kent Ansiklopedisi'ni, hediye olarak Vali Toprak'a sundu. Toprak da Başkan Kocaoğlu'na, Diyarbakır'a özgü bakır işlemeli kahve seti hediye etti.
"EXPO'DA İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Makamındaki ziyaretin ardından Vali Toprak, heyetin tamamını Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Salonu'nda ağırladı. Burada yaptığı konuşmada İzmir'in EXPO 2020 adaylığından bahseden Toprak, "Çok az zaman kaldı. Tüm Yürütme ve Yönlendirme Kurulu üyeleri, onu sarmalayan dinamiklerle birlikte hedeflediğimiz güzel sonucu alacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu da ifade eden Diyarbakır Valisi Toprak, şunları kaydetti: "Sizin bu kadim kente ziyaretiniz, teşrifiniz apayrı bir anlam taşıyor. Bütünleşme adına olumlu sonuçların olacağına inanıyoruz. Birbirimizi dinlemeli ve anlamalıyız. Aileler içinde bile bazen birbirimizi dinlemediğimiz, geçiştirdiğimiz için kırgınlıklar olabilir. Yurt sathında her birey bu eksiklerin giderilmesi için çaba göstermeli. Bu bizim sevgi borcumuzdur. Bu ziyaret aralanan kapıyı daha da açtı. İnsanların gözünün içi gülüyor."
İzmir heyetinin Diyarbakır kentine gerçekleştirdiği ziyaret programına, yerel basın da yoğun ilgi gösteriyor. (İHA)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...