Kahvaltının vazgeçilmezi kuyu kebabı
Düzenleyen:
Okan Ukav
YAŞAM Haberleri
İzmir’in Tire ilçesi ilginç bir kahvaltı kültürüne ev sahipliği yapıyor. Gün doğmadan kapılarını açan kuyu kebabı lokantaları, sabah ezanının okunmasıyla müşterilerini ağırlamaya başlıyor, kahvaltı saati bittiğinde kapanıyor.
Tire’de 4 kuşaktır kuyu kebabı yapan Fikri Babaoğlu, nasıl hazırlandıklarını şöyle anlattı: “Gece saat 02.00’de açılıyoruz. Kuyuya attığımız meşe odunlarını tutuşturduktan sonra üzerine bakır kazanın içinde pirinçli su koyuyoruz. Ateşin kor hâline gelmesi sonrası kazanı kuyunun içine indiriyoruz. Aradından kuzu etlerini kancalarla üzerine asıyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra kuyuyu açtığımızda kebap ve çorba hazır hâle geliyor.”