Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kebaplar Bruma'dan

Düzenleyen:
Kebaplar Bruma'dan

SPOR Haberleri

Fatih Terim Stadı’nda kötü oynayan sarı-kırmızılılar, Ankara’da iki puan bırakan Beşiktaş’la farkı bire indirerek geçen haftanın yarasını sardı.

Burhan Can TERZİ

Geçen hafta evinde “Fırtınaya yakalanan” Galatasaray, dün gece Adana’da Bruma’nın füzesiyle güldü. Sneijder’in yokluğunda “10 numara” pozisyonunda Podolski ile maça başlayan sarı-kırmızılılar Cimbom tehlike oluşturmakta zorlandı. Adanalı oyuncuların sahaya iyi yayılması Galatasaray’ı kilitledi…  5’te Yasin müsait pozisyonda topu kaleciye nişanladı. 12’de Adana tehlikeli geldi. Ceza sahasında Tevfik’in vuruşu Semih’ten döndü. 15’te Sabri sağdan içeriye etkili bir orta yaptı. Eren önünde geçen topa dokunamazken, Podolski de pozisyonu sonuçlandırmadı. 26’da Edgar, sol çaprazda Chedjou’yu geçip şutunu çekti. Top üstten auta gitti. 45’te Adana yine etkili geldi. Chedjou’yu geçip Muslera ile karşı karşıya kalan Edgar vuruşunu yapmak üzereyken Carole tehlikeyi uzaklaştırdı. 51’de Adana atağında Tevfik önüne düşen topa ceza yayından müthiş vurdu, Muslera harika çeldi. Riekerink’in 60’ta Sinan ve De Jong hamleleri, Galatasaray’ı canlandırdı. 70’te Bruma ceza sahası dışından topu sağa çekip, füzesini yolladı. kalecinin müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 1-0.  78’de Selçuk süper bir frikik vuruşu yaptı. Karacic topu 90’dan çıkardı. Kalan bölümde gol sesi çıkmadı ve Cimbom 3 puanı tek golle aldı: 1-0… 

Siyah inci

Galatasaray’da bu sezon tartışmasız en büyük çıkışı yapan futbolcu olan Bruma dün takımına çok önemli bir üç puan daha getirdi. Ligde 4 gole ulaşan genç yıldızın bütün gollerini deplasmanda bulması dikkat çekti. Bruma daha önce Akhisar, Beşiktaş ve G.Birliği deplasmanlarında birer gol kaydetmişti. Cimbom bu maçlarda 8 puan toplamıştı. Golü sonrası büyük sevinç yaşayan Bruma bu sevincini Adanaspor taraftarlarının bulunduğu tribüne koşarak yumruk şovla gösterince sarı kart gördü. Takımının deplasmandaki 8 golünden 6’sına katkı veren (4 gol 2 asist) başarılı futbolcu maç sonrası, “Bu sezon en büyük fark Riekerink’in ve takım arkadaşlarımın bana büyük destek olması. Böyle olunca kendimi daha güvenli hissediyorum ve performansım artıyor” açıklaması yaptı.  

Aslan'ın deplasman hobisi

Galatasaray bu sezon ligde çıktığı 5 deplasmanın 3’ünden galibiyetle ayrıldı. Diğer iki maçta ise rakipleriyle berabere kalan Cimbom dış sahada mağlubiyet yüzü görmedi. Geçen sezon Galatasaray için deplasman adeta bir fobi haline gelmişti. Sarı-kırmızılılar 2015-16’da 17 deplasman maçının sadece 4’ünü kazanmış, Cimbom ekimden mayısa kadar galibiyet görememişti.

 

"Kimse futbol oynamıyor"

G.Saray Basın Sözcüsü Levent Nazifoğlu maç sonrası, “Kötü futbol oynadığımız söyleniyor. Diğer takımları da görüyorsunuz. Onlar da iyi futbol oynamıyor. Kimsenin bir şey oynadığı yok. Beşiktaş’ın puan kaybetmesiyle iyi bir konuma geldik” açıklaması yaptı. 

Tolga Ciğerci cezalı

G.Saray’ın orta sahasında sezon başından beri özellikle koşu mesafesindeki üst düzey performansıyla dikkat çeken Tolga Ciğerci cezalı duruma düştü. Maçın 55. dakikasında sarı kart gören ön libero oyuncu önümüzdeki hafta yapılacak Başakşehir maçında forma giyemeyecek. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...