Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oyunu bul, işi kap

Düzenleyen:
Oyunu bul, işi kap

TEKNOLOJİ Haberleri

Küresel oyun sektöründen daha çok pay almak isteyen Türk şirketler, yeni oyun geliştirecek beyinler arıyor. İŞKUR’un da desteğiyle bu alanda çalışacak kurslar başlıyor

Dijital oyun sektörünün son dönemde yakaladığı büyüme, beraberinde insan kaynağı sorununu getirdi. Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), dijital oyun sektörünün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmek için, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve TED Üniversitesi ile iş birliği yapacak. Buna göre, “yazılım” ve “tasarım” alanında 2 ayrı Dijital Oyun Geliştirme Sertifika Programı düzenlenecek. Dijital oyun tasarımı alanında sektörün ihtiyacını karşılayacak insan kaynağını sağlamayı amaçlayan programlar, 5 Kasım’da başlayacak. Oyun programlama, oyun tasarımı, grafik programlama, mobil oyun geliştirme, 3D modelleme ve animasyon konularında kendisini geliştirmek isteyen lise mezunu ve 18 yaşını doldurmuş herkes derslere katılabilecek. Başvuru sahipleri arasında programlama dili ve animasyon yazılımı tecrübesi olanlar tercih edilecek.
İHRACAT HEDEFİ 10 MİLYAR $
TOGED Başkanı Ali Erkin, oyun sektörünün dünyadaki ekonomik büyüklüğünün geçen yıl yaklaşık 110 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini söyledi. Türkiye’deki oyun firmalarının ihracatının 400 milyon dolar civarında olduğuna işaret eden Erkin, 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedeflediklerini belirtti. Bu seviyeye ulaşmak için yerli firmaların karşı karşıya kaldığı en büyük sıkıntının yetişmiş insan kaynağı olduğunu vurgulayan Erkin, dernek olarak İŞKUR ve TED üniversitesiyle birlikte eğitim programı başlatma kararı aldıklarını bildirdi. Erkin, şöyle konuştu: “Eğitimler sonunda katılımcıların 3-4 kişilik gruplarla bir oyun yapmalarını istiyoruz. Buradan çıkan başarılı arkadaşları da sertifikalarını verip uğurlamak yerine, direkt şirketlerimizde istihdam etmeyi hedefliyoruz. Şu anda hangi şirketle, oyun geliştiricisiyle konuşsak, mutlaka yazılımcı, grafiker ihtiyacı var.”

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...