20 kiloluk kabak yetiştirdi

Düzenleyen:
20 kiloluk kabak yetiştirdi

YAŞAM Haberleri

Muş'un merkeze bağlı Çöğürlü Köyü'nde oturan Sabri Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün önerisi ile tarlasına ektiği tohumlarla 20'şer kiloluk bal kabağı yetiştirdi.

Tamamen organik yetiştirdiği kabakları ev ihtiyacının yanı sıra komşu ve akrabalarına dağıtacağını söyleyen Sabri Demir şöyle dedi: "Kimyasal hiçbir madde kullanmadım. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün tavsiye ettiği bal kabaklarının ekimini yaptım. Tarlamda bir süre sonra her biri 20 kilo olmak üzere çok sayıda kabak yetişti. Ben bunun ticaretini yapmıyorum. Tam bir şifa deposu olan bal kabaklarını evimin ihtiyacı yanında eş, dost ve akrabalara dağıtacağım." 
Sabri Demir ticaret için üretim yapanların, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün önerilerine uymaları halinde kazançlı çıkacaklarını söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...