Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Saat kaç?

Düzenleyen:
Saat kaç?

GÜNDEM Haberleri

Kış saati uygulamasına geçilmemesi, otomatik saat ayarlı telefonlarda karmaşaya neden oldu. Vatandaş, sosyal medya üzerinden “Saat kaç?” sorusunu sordu.

Türkiye'de gün ışığından daha fazla faydalanılması için 30 Ekim pazar günü kış saati uygulamasına geçilmemesi kararı nedeniyle, otomatik saat ayarlı cihazların karmaşaya neden olmaması için günler öncesinden uyarılar yapıldı. Gerekli güncellemeyi yapmayan vatandaşların iletişim cihazlarında, tablet ve bilgisayarlarında sabah saat 04.00'dan itibaren otomatik saat değişikliği yapıldı. Birçok kişi sosyal medya üzerinden “saat kaç?” sorusunu sordu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla bu sabah saat 04.00'dan itibaren bir saat geri alınması ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

AVRUPA İLE SAAT FARKI 2'YE ÇIKTI

Türkiye'nin yeni evrensel saat dilimi UTC+2 yerine UTC+3 oldu. Bu bağlamda operatörler ile kurum ve kuruluşların ilgili altyapı ve sistemlerinde yaz saati uygulamasının otomatik olarak sona erdirilmemesi için gerekli düzenlemeleri yapması istendi. Operatörler, abonelerini otomatik saat değişikliğine karşı uyardı. Bununla beraber, Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasındaki saat farkı da 2'ye çıktı. Türkiye, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya, İsveç, İsviçre, Danimarka gibi Avrupa ülkelerinden 2, İngiltere'den 3 saat önde olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...