Aslında hepsi tahtadan

Aslında hepsi tahtadan

DÜNYA Haberleri

Bu kol saatleri ilk bakışta İsviçre'deki ünlü saat imalatçileri tarafından yapılmış gibi görünüyor ama aslında hepsi saat imalati konusunda hiçbir eğitimi olmayan bir marangoz tarafından yapıldı.

Bu kol saatleri ilk bakışta İsviçre'deki ünlü saat imalatçileri tarafından yapılmış gibi görünüyor ama aslında hepsi saat imalati konusunda hiçbir eğitimi olmayan bir marangoz tarafından yapıldı. nbsp;
Ukraynalı marangoz Valerii Daneviç, her biri sanat eseri gibi duran saatleri tamamen tahtadan imal ediyor. İlginç tarafı, tahtadan yapılan saatlerin hepsinin tıkır tıkır çalışıyor olması. Saatte tahtadan yapılmamış tek şey, saati çalıştıran metal zemberek. Kol saatlerinin kordonları da tahtadan yapılıyor.
Daneviç'in tahta işlemeciliği konusundaki maharetleri ilk öğrencilik yıllarına kadar gidiyor. Daneviç daha ilkokulda 3 santim uzunluğunda, tel olarak insan saçlarının nbsp;kullanıldığı bir gitar yaptı. Zamanla yeteneklerini geliştiren Daneviç, tahtalardan minyatür sanat eserleri ve mekanik ürünler yaptı. Marangoz, 2005 senesinden bu yana da kendisini tahtadan kol saatleri yapmaya verdi. Daneviç, sağlam ve dayanıklılığından dolayı eserlerinde daha çok huş ağacını kullansa da bambu ve benzeri egzotik ağaçları da kullanıyor.
 




 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...