Dereden dana kurtarma operasyonu

Dereden dana kurtarma operasyonu

YAŞAM Haberleri

Ankara'ya bağlı Kazan ilçesi'nde su içmek için indikleri dereden çıkamayan danalar, itfaiye ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ferhat Varlık;a ait hayvanlardan ikisi evin yakınlarında otlarken su içmek için, dik yamaçtan dere yatağına indi. Akşam hayvanlarını ahıra götüren Varlık, 2 dananın eksik olduğunu fark etti. Varlık, geç saatlere kadar aradığı hayvanlarına ertesi gün Ovaçayı dere yatağında ulaştı. Bulunduğu yerden çıkamayan hayvanlar için olay yerine gelen itfaiye ekibi yetersiz kalınca belediyeden yardım istendi. İş makinesiyle dik yamaca yol yapıldı ve hayvanların olduğu kısım toprakla dolduruldu. Hayvanlar iş makinesinin de yardımıyla dereden çıkartıldı. Kurtarma süresince hayvanlarının başından ayrılmayan Varlık, emekli olduğunu belirterek Kurban Bayramı'nda satmak için 20 hayvan aldığını belirtti. Varlık, hayvanlarının 8 tanesinin hastalıktan öldüğünü, kaybolan iki dananın sağ salim kurtarılmasıyla rahatladığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...