Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Orman: Herkesin kıskanacağı noktadayız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Orman: Herkesin kıskanacağı noktadayız

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, futbol ve basketbol takımının şahlanmış şekilde gittiğini belirterek "Herkesin kıskanacağı noktadayız. Değen nazarları da görüyorsunuz. Neyi paylaşamıyorsunuz?" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün olağan divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde borç konusunda camia içinde yaşanan polemiklere tepki göstererek, "Hepimiz Beşiktaş'a hizmet için karşınıza geldik, oy istedik. İşimiz iç çatışma değildir. İşimiz dışa karşı Beşiktaş'ın temsili ve şimdi olduğu gibi Beşiktaş'ı Türkiye'nin en büyük kurumu yapmaktır." dedi.

Kulübün tüzüğünde her şeyin net şekilde ifade edildiğini kaydeden Orman, "Yönetim kurulunun yetkisi bellidir. Beşiktaş'ta yönetim kurulları kulübü yönetmek için seçilir. Denetleme kurulu da tüzükte bellidir. İşimiz kavga etmek değil, Beşiktaş için mücadele etmektir. Sinerjiyi içe harcamamak lazım. Herkes birbirini sevmek zorunda değil. Tek amacımız Beşiktaş için mücadele etmektir." diye konuştu.

Bazı konuşmaların kendilerini ve kulüp için mücadele eden herkesi rencide ettiğini vurgulayan Fikret Orman, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinden örnekler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İki hafta önce bir güzide kulübümüzün bir genel kurulu, bir başka güzide kulübümüzün de divan kurulu vardı. (Galatasaray) Orada '1,5 milyar borcumuz var, yolun sonuna geldik. Mallarımız ipotekli, biz bunları satmak durumundayız, bunları satamazsak oyuncularımızın maaşlarını ödeyemeyiz' bütün kamuoyu önünde durumu açıkladılar. Stadı bir şekilde yaptılar. Rencide olmasınlar diye başka bir şey söylemek istemiyorum. O kulübümüze baktığımız zaman stadı yapmış, sponsorluk ilişkilerini tamamlamış, statlarının haricinde bütün mağaza organizasyonunu yapmışlar. Takımları Avrupa kupalarına gidebilmiş, Şampiyonlar Ligi'ne gitmişler. Gelirler elde etmişler.

Futbol, basketbol takımlarını, oyuncuları kadroları var."

Galatasaray'ın genel kurulunu değerlendirdikten sonra Beşiktaş'ın durumuna değinen Orman, "Bir de bizim geldiğimiz güne dönelim. Beşiktaş'ın bir stadı var mı, yok. 3 misli kendinden fazla bütçeyle oynayan iki rakibi var. 330 milyon dolar borcu var. Ortada takım var mı, 4.'lüğe veya 5.'liğe oynuyor. İtibarı var mı, mal alabiliyor mu, Avrupa'ya gidebiliyor mu? 2 sene gidemedik. 'Malımızı ipotek edelim, şurayı satalım' dedik mi? Bir kuruş istedik mi? Beşiktaş'a geldiğimiz gündeki piyasa değeri ile şu anki durumu kontrol eder misiniz?"

"Beşiktaş'ı yönetenler haysiyetli insanlardır"

Tesisleri ne zorluklarla yaptıklarını herkesin bildiğini anlatan Orman, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'nin borcu açıklandı. '370 milyon dolar derneğimizin borcu var' denildi. Bir kişi de çıktı da 'nerede bunun konsolide borcu' dedi mi? Hiç konuşuldu mu? Fenerbahçe ayrı kulüp mü, orada bunlar konuşulurken kimse konuşmuyor, biz sabahtan akşama bunu konuşuyoruz. Kimsenin gizlediği mi var? Her zaman söyledim, Beşiktaş'ı yönetenler haysiyetli insanlardır."

Denetleme kurulunun sadece kendileriyle muhatap olmadığını belirten Fikret Orman, "Başkanı ve üyeleri buradadır. Bırakın benimle arkadaşlarımla dahi iması bile olamaz. Dolaylı dolaysız konuşması bile olamaz. Denetleme kurulu bir tek bizimle muhatap değildir. Yeminli mali müşavir, SPK denetliyor. Bir de basınımız var. Bunların olduğu yerde yalan mı beyan ediyoruz? Beşiktaşlıları mı kandırıyoruz, sizi kandırdık mı. Beşiktaş'ın temsiliyle alakalı yönetim kurulunun rencide ettiği bir şey gördünüz mü? Şu anda sokaktaki insanlar Süleyman Seba gibi yönetildiğini konuşmuyorlar mı? Stat yaptık burada amele gibi çalıştık." ifadelerini kullandı.

"Herkesin kıskanacağı noktadayız"

Futbol ve basketbol takımının şahlanmış şekilde gittiğini kaydeden Orman, "Herkesin kıskanacağı noktadayız. Değen nazarları da görüyorsunuz. Neyi paylaşamıyorsunuz? Divan kurulu 'kağıtları alt alta yazdık topladık' diyor. Böyle bir muhasebe mantığı olabilir mi? Muhasip üyeme 'gidin, izahat verin' dedim. Başkan gerek olmadığını söylemiş. Galatasaray 1,5 milyon lira ile yolun sonuna gidiyor. Biz 2,5 milyon lirayla güllük gülistanlık durumdayız. Kulübü 330 milyon dolar borçla aldığımız da sadece 100 milyon dolar faiz ödedik. Ortada gelirimiz, stadımız yokken ödedik. Bu stadın her milimetresinde alın terimiz var. Sadece ağustos ayında 65 bin kilometre yol yaptım." şeklinde konuştu.

Kendilerinin aldıkları avansları da borç hanesine yazdıklarını vurgulayan Orman, "Eskiden bunlar borcun içinde gösterilmiyordu. Varlıkları düştüğümüzde 1 milyar 200 milyon küsur lira borcumuz var. Şu anda kendi uçağımızla gider hale geldik. Dünya çapında imrenilecek sponsorluklar yapmıyor muyuz? Sponsorluk gelirimiz yoktu, bunları kim oluşturdu."

"Biz yalancı değiliz"

Başkalarının 20 yılda yapamadıklarını kendilerinin 4 senede gerçekleştirdiklerini anlatan Orman, şöyle konuştu:

"Biz yalancı değiliz, haysiyetli insanlarız. Bizim aldığımız tabloyla başkalarının aldığı tabloyu karşılaştırın. 'Yanan evin içine girdiler' demiyor muydunuz? Şimdi sokakta yürüyüşümüzü nasıl hissediyoruz. Borçlar bilançodan alınıp alt alta yazılarak yapılamaz. Şöyle bir cümle var, 'geçen ben senin anneni Vodafone Arena'da gördüm', 'Ben senin anneni' kesersen farklı noktalara götürür. Bunu da alt alta yazmak farklı noktalara götürür. Kimseyle kavga için gelmedik. Kimsenin haysiyetimizle oynamasına izin vermeyiz. Siz de buna izin vermemelisiniz."

Borç da açıklandı

Diva+n kurulu toplantısında kulübün borcu da açıklandı.

Denetleme kurulu başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunun brüt 1 milyar 524 milyon 905 bin 17 lira olduğunu bildirdi.

Alacakların düşmesiyle borcun 1 milyar 257 milyon 762 bin lira olduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...