Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şahin: Cumhuriyete sahip çıkmak ancak hizmetle olur

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şahin: Cumhuriyete sahip çıkmak ancak hizmetle olur

GÜNDEM Haberleri  / AA

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Şahin, "Bir siyasi partinin genel başkanı 'Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz' diyor. Cumhuriyete sahip çıkmak ancak hizmetle olur" dedi.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Bir siyasi partinin genel başkanı dün bir yerde konuşuyor, 'Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz' diyor. Cumhuriyete sahip çıkmak, beyefendi nutukla olmuyorlar ki. İşle, hizmetle, vatandaşın sorunlarını çözerek, taş üstüne taş koyarak Cumhuriyete sahip çıkılır. AK Parti bunu yapıyor." dedi.

Şahin, partisinin Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından öğretmenevinde düzenlenen danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kurulmasından bugüne gelinen noktaya değinerek, yaşanan gelişmeleri anlattı.

Türkiye'nin, AK Parti döneminde her alanda 3 kat büyüme gösterdiğini ve bunun en büyük nedeninin siyasi istikrar olduğunu belirten Şahin, "Türkiye'nin büyümesinde, gelişmesinde, bölgesinde ve dünyada etkin bir konuma gelmesinden rahatsız olanlar var. Onlar bizim hızımızı kesmek için, Türkiye’nin büyümesini mümkün olduğunca engelleyebilmek için terör silahını kullanıyor. PKK, DEAŞ, FETÖ terör örgütlerinin amacı da budur. Onlar birer piyon ve maşadır." diye konuştu.

Özellikle PKK'nın ve onun siyasi uzantısı partinin Doğu ve Güney Doğu’da gün geçtikçe güç kaybettiğine dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"O bölgede yaşayan insanların artık bu örgütün kendi insanının hak ve hukuklarını korumak için değil, Türkiye'ye zarar vermek isteyen bir takım odakların piyonluğunu yapmak için çalıştığını gördüklerinden desteklerini kesmeye başladı. Diyarbakır Belediye Başkanı terör örgütüne destek vermek iddiası ile gözaltına alınınca halkı eylem için davet ettiler. Ama pek az kişi rağbet etti. Her taraf çöp yığını ve çöpleri toplamıyorlar. Böylece yüzde 75-80 oy ile seçtikleri belediye başkanının, yönetiminin partinin kendilerine nasıl hizmet ettiğini şimdi Diyarbakırlılar acı acı yaşıyorlar. Bütün bunlar tabii ki iplerini pazara çıkarıyor. Milletimiz yapılanları görüyor. Özellikle AK Parti'nin 14 yıllık süre içinde Türkiye’ye çok işler yaptığını, Cumhuriyetin vatandaş gözünde daha da güçlenmesine yol açtığını görüyor."

"Cumhuriyete sahip çıkmak ancak hizmetle olur"

Şahin, Cumhuriyete sahip çıkmanın lafla ve hamasi nutuklar atarak olmayacağına dikkati çekerek, "Bir siyasi partinin genel başkanı dün bir yerde konuşuyor, 'Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz' diyor. Cumhuriyete sahip çıkmak, beyefendi nutukla olmuyor ki. İşle, hizmetle, vatandaşın sorunlarını çözerek, taş üstüne taş koyarak Cumhuriyete sahip çıkılır. AK Parti bunu yapıyor. 14 yıldır yaptığımız Cumhuriyete sahip çıkma adımlarıdır aynı zamanda. Onun için 15 Temmuz’da 'aman bu Cumhuriyete, demokrasiye zarar gelmesin diye ölümü göze alarak meydanlara çıkan bu millet aynı zamanda Cumhuriyete ve demokrasiye de sahip çıkmıştır." ifadesini kullandı.

Bu ülkede sorunların çözüldüğünü, hayatının kolaylaştığını gören milletin devletine, hükumetine, meclise olan güvenini arttırdığına değinen Şahin, "En önemlisi ise dün 93. yılını kutladığımız Cumhuriyete olan güvenini arttırmıştır. Cumhuriyete sahip çıkmak ancak hizmetle olur. Taş üstüne taş koymakla olur ve işte biz bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

"ABD ve İngiltere’nin oraya niçin geldiğini çok iyi biliyoruz"

Şahin, geleceğe güvenle bakılmasını, karamsar olunmasını isteyen ve zor bir bölgede bulunduklarına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Askerimiz, tanklarımız Suriye’de, Irak’ta. Bilmem kaç bin kilometre uzaktaki ülkelerin askerleri oraya gelecek. 60 tane ülkenin Suriye’de, Irak’ta da hiçbir sınırı olmayan ülkelerin askerleri gelecek, onlara bir şey denmeyecek, oradaki iç çatışmalarda en çok zarar gören Türkiye, gelişmelere sessiz kalmayınca, o konuda üzerine düşenleri yapmak için harekete geçince, 'Türkiye’yi istemiyoruz' diyeceksiniz. Hayır, biz hakkımızın ne olduğunu biliyoruz. Biz, Suriye Suriyelilerin, Irak Iraklıların, Musul, Musulluların olsun istiyoruz. Bizim söylediğimiz doğrudur. Bizim söylediğimizi orada yaşayan insanlarda çok iyi biliyor. Diğerlerinin, ABD ve İngiltere’nin oraya niçin geldiğini çok iyi biliyoruz."

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük il Başkanı Timurçin Saylar ve partililerin katıldığı toplandı daha sonra basına kapalı devem etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...