HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mersin, şehidini gözyaşları içinde toprağa verildi

Düzenleyen:
Mersin, şehidini gözyaşları içinde toprağa verildi
Mersin, Şehit, Çukurca, Hakkari, Haber

GÜNDEM Haberleri

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu şehit olan 3 askerden biri olan er 22 yaşındaki Barbaros Yılmaz, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki yakınlarına acı haberin ulaşması ile birlikte yasa bürünen ilçeye getirilen şehit askerin cenazesi, önce Sayağzı Mahallesi'nde yaşayan halası Songül Yörük'ün evine getirilip helallik alındı. Cenaze daha sonra İmamı Azam Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Çevredeki binalar Türk bayrakları ile donatılırken uğurlama törenine katılanlar gözyaşı döktü. Şehidin er Yılmaz'ın yakınları sinir krizi geçirirken, anne ve babası öldüğü için onu oğlu gibi büyüten hala Songül Yörük tabuta kapanarak gözyaşları döktü. Şehidin 18 yaşındaki kardeşi Burak Yılmaz ve dedesi Veli Yılmaz ise yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Vali Özdemir Çakacak dede Vali Yılmaz'a, Tümgeneral Hakan Atınç ise kardeş Burak Yılmaz'a destek oldu. 

Şehit Barbaros Yılmaz, İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe defnedildi. 1994 yılında babası Ali Tamer Yılmaz'ın eşi Serap Yılmaz'ı öldürmesiyle annesiz kalan er, 1997 yılında babasının da hayatını kaybetmesi sonrasında teyze ve halaları tarafından büyütülmüştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...