İcra direnişi yüzünden sınıfta kaldılar

İcra direnişi yüzünden sınıfta kaldılar

GÜNDEM Haberleri

Sultanbeyli'de icralık evlerini boşaltmamak için kendilerini evlerine kilitleyen Kavaklıoğlu ailesinin çocukları devamsızlık nedeniyle sınıfta kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Abdurrahmangazi Mahallesi Kosova Sokak'taki gecekonduda oturan Kavaklıoğlu ailesi, 8 yıl önce başlayan icra davasının kendi aleyhlerinde sonuçlanması nedeniyle 5 hafta önce kendilerini eve kilitledi. Dolandırıldıklarını iddia eden aile fertleri evlerini vermemek ve seslerini duyurabilmek için tahliye için defalarca eve gelen icra memurlarına ve polise karşı direnmeye devam ediyor. Bu arada evlerinden çıkamadıkları için okullarına gidemeyen çocuklar da devamsızlık sınırını aştıkları için yönetmeliğe göre sınıfta kaldı.
Aile fertlerinden Sultanbeyli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Zevcan Kavaklıoğlu okul müdürlüğünden gelen devamsızlık sınırını aştığına dair yazıyı alınca çok üzüldüğünü belirterek şöyle konuştu; "Benim için şu anda önemli olan evimizin durumu. Tahliye için yine her an eve gelebilirler, yaşayıp yaşamayacağımız bile belli değil. Bu sene hemşirelik stajı yapacaktım ama sınıfta kalacağım için seneye kaldı. Biz neden hala evin içinde hapsolmuş durumdayız. Bu soruyu bizim değil, artık yetkililerin sorması gerekiyor. Ama kimsenin umurunda değiliz sanki."
Ailenin 11 yaşındaki oğlu ilköğretim okulu öğrencisi Ahmet Zafer Kavaklıoğlu da bir aydan bu yana okula gidemediği için çok üzgün olduğunu belirterek, "Ablalarım ve benim sınıfta kalacak olmamız başarısızlığımızdan dolayı değil, devamsızlıktan dolayı olacak. Ortada bir adaletsizlik olduğu için bu evden çıkamıyoruz." Dört çocuğu ile birlikte evlerinde hapis hayatı yaşayan anne Hanım Kavaklıoğlu da çocuklarının birer yılını kaybedeceklerini ama bunun başarısızlık nedeniyle olmadığını söyledi. Kavakloğlu 8 yıldan bu yana çocuklarının bu olaydan dolayı çok etkilendiklerini ve sürekli evlerinin alınma korkusuyla yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu; "bir aydan bu yana bu dram yaşanırken yetkililer buna nasıl sessiz kalıyorlar, hiç televizyon da mı izlemiyorlar. Çocuklarımın bütün hayatını etkileyecek bir olay yaşanıyor burada ve bir kişi daha kapımızı çalmadı bizim." dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...