Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

David Cameron, 'Terörden en çok müslümanlar etkilendi'

David Cameron, 'Terörden en çok müslümanlar etkilendi'

DÜNYA Haberleri

Cameron, terör sebebiyle hayatını kaybeden Müslümanların sayısının diğer din mensuplarından çok daha fazla olduğunu belirtti. David Cameron, ülkeyi sarsan bıçaklı terör saldırısı sebebiyle düzenlenen Cobra toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Cameron, terör sebebiyle hayatını kaybeden Müslümanların sayısının diğer din mensuplarından çok daha fazla olduğunu belirtti. David Cameron, ülkeyi sarsan bıçaklı terör saldırısı sebebiyle düzenlenen Cobra toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. "Bu saldırı, İslam dinine ve ülkemize birçok katkıda bulunan Müslüman toplumuna bir ihanettir." diyen Cameron, İslam dininde, böyle 'tüyler ürperten' bir saldırıyı haklı gösterecek hiçbir şeyin olmadığına vurgu yaptı.
Dünyayı terörizm saldırılarından güvenli kılmak için uluslararası müttefikleriyle ortaklaşa çalıştıklarını ifade eden Cameron, terör sebebiyle hayatını kaybeden Müslümanların sayısının diğer din mensuplarından çok daha fazla olduğuna dikkat çekti.
Bu saldırıyı haklı kılacak kesinlikle hiçbir sebebin olmadığının altını çizen Cameron, bu olayın tek suçlusunun, korkunç saldırıyı gerçekleştiren "hasta ruhlu kişiler" olduğunu belirtti.
Cameron, ülkesinin aşırıcılık ve terör karşısındaki kararlı duruşunu kesin bir şekilde devam ettireceğini ve terörün her türlü çeşidine hiçbir zaman teslim olmayacaklarını vurguladı. İngiliz lider, "Bu olayı gerçekleştirenler bizi bölmek istiyor. Fakat şunu iyi bilmeliler ki böyle bir saldırı bizi bir araya getirerek daha güçlü kılar." diye konuştu. Cameron, terörizmi mağlup etmenin en iyi yollarından birinin günlük normal hayata devam etmek olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.
Anamuhalefet İşçi Partisi lideri Ed Miliband da Başbakan Cameron'ın bu açıklamalarına tam destek verirken, aşırı sağcı grup EDL'nin dün gece yaptığı cami saldırılarını kınadı. Miliband, "Bu gibi olayları, ülkeyi bölmek için kullanan insanlar var. Fakat bu kişiler kesinlikle başarılı olamayacak çünkü ülkedeki her türlü farklı inançdan kişiler bir araya gelerek bu saldırıyı kınadı." diye konuştu.
Cobra toplantısına katılan Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson da, "Bu saldırıdan dolayı İslam dinini suçlamak büyük bir yanlış olur." şeklinde konuşmuştu.
Bu arada, saldırganlardan birinin 'Michael Adebolajo' isimli Nijerya kökenli İngiliz vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. Adebolajo'nun 2003'de Müslüman olduğu ve 'Mücahit' ismini aldığı belirtiliyor.
Londra'nın güneydoğusundaki Woolwich'te bulunan Kraliyet Topçu Birliği kışlası yakınlarında gerçekleşen olayda, iki siyahi saldırgan satır ve pala ile 3 kişiye saldırarak 1 kişiyi öldürmüş, 2 kişiyi yaralamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...