Banvit 'uzatma'lı galip!

Düzenleyen:
Banvit 'uzatma'lı galip!

SPOR Haberleri

Basketbol Süper Ligi 4. hafta karşılaşmasında Banvit, sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi, normal süresi 71-71 biten karşılamanın uzatma bölümünde 79-76 yendi.

Karşılaşmaya Vidmar, Chappel ve Muric'in etkili oyunuyla başlayan Banvit, 5. dakikayı 9-2 önde geçti. Demir İnşaat Büyükçekmece, ev sahibi takımın top kayıplarını Caloiro, Hayes ve Stipanovic ile değerlendirerek 7 sayılık seri yakaladı ve 7. dakikada farkı 3 sayıya (14-11) indirdi. Oralik ve Theodore'nin sayılarıyla Banvit, ilk periyodu 18-12 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Banvit, Oralik, Theodore, Kulig ve Metehan ile bulduğu sayılarla, 14. dakikayı 9 sayı farkla 29-20 üstün geçti. Demir İnşaat Büyükçekmece, Hayes ile farkı kapatmaya çalıştıysa da ev sahibi ekip, Cem Ulusoy, Muric ve Vidmar ile boyalı alanda etkili olunca, devreye 39-31 üstün girdi.

Üçüncü çeyrekte de üstünlüğünü devam ettiren Banvit, 27. dakikayı 15 sayı farkla 55-40 üstün geçti. Banvit'ten Muric'in, Demir İnşaat Büyükçekmece'den de Seawright'ın etkili olduğu son bölümde rakibine fazla sayı şansı vermeyen ev sahibi ekip, üçüncü periyodu da 60-46 önde bitirdi.

Dördüncü periyotta 8 sayılık seri yakalayan konuk ekip, 33.dakikada farkı 8 sayıya (62-54) indirdi. Son çeyrekte ilk 5 dakikalık bölümü 65-57 önde geçen ev sahibi ekip, Hayes'i durduramayınca maçın normal süresi 71-71 eşitlikle sona erdi. Uzatma bölümünde daha etkili olan Banvit, sahadan 79-76 galip ayrıldı.

Banvit'te Muric 21, Vidmar 17 sayı kaydederken Demir İnşaaat Büyükçekmece'de ise Hayes 30, Hannah ve Caloiro on beşer sayıyla oynadı.

''Bence uzatmaya gitmeden maçı kazanmamız gerekirdi. Maalesef beceremedik"

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 79-76 mağlup eden Banvit'in başantrenörü Saso Filipovski, uzatmada kazandıkları maçın kendileri için deneyim açısından iyi olduğunu belirterek, müsabakanın zor geçtiğini söyledi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Filipovski, verdikleri mücadeleden dolayı oyuncularını tebrik etti. Maçın bir bölümünde farkı çift hanelere kadar çıkardıklarına dikkati çeken Filipovski, şöyle konuştu:
"Çok zor bir maçtı. Özellikle son çeyrekte bizi zorladılar ve bireysel becerileri ile bizi yakaladılar. Demir İnşaat Büyükçekmece takımı hücumda çok etkili bir takım ama uzatmada da olsa kazanmak ve böyle bir deneyim yaşamak bizim için iyi oldu. Ayrıca 45 dakika boyunca susmayan taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum."

- Demir İnşaat Büyükçekmece cephesi
Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın, Avrupa'da oynayacakları maçtan önce zor bir deplasmana çıktıklarını belirtti.

Banvit'in iyi bir takım olduğunu vurgulayan Çıvgın, şunları kaydetti:
"Banvit'in, düzeni, saha içindeki organizasyonları belli. Bizim amacımız buraya gelip kendi basketbolumuzu oynayıp kazanıp gitmekti ama maalesef maçın başında o direnci koyamadık. Kolay skorlar yedik. Maç bir anda farklı bir boyuta gitti. Sonra tekrar reaksiyon koyarak maçın içine girdik. Bence uzatmaya gitmeden maçı kazanmamız gerekirdi. Maalesef beceremedik."

Banvit: 79 - Demir İnşaat Büyükçekmece: 76
 
Salon:
Kara Ali Acar
Hakemler: Mehmet Keseratar, Semih Vural, Seher Ayşenur Yazıcıoğlu

Banvit: Cem Ulusoy 3, Muric 21, Kulig 7, Oralik 11, Metehan Akyel 2, Merthan Mutlu, Vidmar 17, Chappell 11, Can Maxim Mutaf, Theodore 7
Demir İnşaat Büyükçekmece: Mutlu Akpınar 2, Burak Can 2, Stipanovic 4, Hannah 15, Tayfun Erülkü 1, Eldridge, Hayes 30, Caloiro 15, Ceyhun Altay, Seawright 7

1.Periyot: 18-12
Devre: 39-31
3.Periyot: 60-46
Normal süre: 71-71

5 faulle çıkan: 35.28 Theodore (Banvit)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...