Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kenan Sofuoğlu kupasını aldı

Düzenleyen:
Kenan Sofuoğlu kupasını aldı

SPOR Haberleri

Dünya Supersport Şampiyonası'ndaki 5. şampiyonluğuna ulaşan Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 2016 sezonu şampiyonluk kupasını aldı.

Kawasaki Puccetti takımının pilotu Kenan, sezonun 12. ve son yarışında Katar'daki Lusail şehriyle aynı adı taşıyan 5 bin 380 metrelik pistte mücadele etti. Daha önce şampiyonluğunu ilan eden milli motosikletçi, Katar yarışını da ikinci sırada bitirerek, sezonu 216 puanla lider tamamladı.

Kenan Sofuoğlu, akşam gerçekleştirilen yarışların ardından düzenlenen kupa törenine katıldı. Üst üste ikinci, toplamda ise beşinci şampiyonluğuna ulaşan Kenan'a, 2016 sezonu kupası verildi.
Milli motosikletçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonu şampiyonlukla tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi.
Sezon içindeki bütün destekçilerine teşekkür eden Osmanlıspor'un sporcusu Kenan, "Bir sezonun emeği olan kupamı milletime armağan ediyorum. Bu kupayı ben kazanmış olabilirim ama kupa Türkiye'nin. Pistlerde İstiklal Marşı'nı çaldırdığım, bayrağımızı dalgalandırdığım için onurluyum." diye konuştu.

Sezonun sona erdiğini anımsatan Kenan, "Artık gelecek sezona yönelik çalışmalarımı yapacağım. Seneye de Kawasaki Puccetti ile mücadele edeceğim. Ayrıca Düzce'de pist yapımına yönelik çalışmalarımız var. Bir süre pistle ilgileneceğim." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...