Oto yıkamacılar okullu oluyor

Düzenleyen:
Oto yıkamacılar okullu oluyor

Ekonomi Haberleri

Oto yıkamadan cam filmi yapmaya kadar birçok tekniği öğrenenler, sertifikalı meslek sahibi olacak. Bu işlerde uzmanların geliri ise aylık 1.500-8.000 lira arasında değişiyor

Büyük çabalar sonucunda oto yıkamacılığı, oto kuförü, rot-balans ustalığı ‘meslek’ olarak bir standarda bağlandı. Şimdi ise bu işlerin okulları açılıyor. Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, federasyonlarının kuracağı okulda, oto yıkamacı, oto kuaför, cam filmi, araç folyo kaplama uygulayıcısı, lastik rot balans ustası, vale, mini onarım ve boyasız göçük giderme uzmanı yetiştireceklerini söyledi. Bu alanda uzmanlaşmış, belgeli personel yetiştirmek istediklerini ifade eden Bakırtaş, “Gelecek yıl İstanbul’da bir okul kuracağız. 3-6 ay arasında eğitim vereceğiz. Şehir dışından gelenler konaklayabilecek. İlk etapta oto yıkama ile başlayap daha sonra yüksek paralar kazanabilecekleri cam filmi uygulaması işlerini de öğreteceğiz. Hem teori hem pratik olacak. Mezunlarımızı sertifikalı iş sahibi yapacağız. Şu anda sektörde sertifikasız 220 bin çalışan var. Okul sayısını da 12’ye çıkaracağız” dedi. İlk etapta Doğu ve Güneydoğu’dan 1000 gence eğitim vereceklerini söyleyen Bakırtaş, “Sektörde işine göre maaşlar 1.500 liradan başlıyor ve kalifiye ustanın maaşı 8 bin lirayı bulabiliyor. Yaptığımız hesaplamalara göre 50 bin kişi daha istihdam edilebilir. Türkiye’de 21 milyona yakın araç var. Bunları yıkıyoruz, bakımlarını yapıyoruz, rot-balans ayarlıyoruz. Bu işin önü açık” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...