Çifte terörden kaçış

Düzenleyen:
Çifte terörden kaçış

DÜNYA Haberleri

Irak ordusunun beraberinde İran destekli Şii terör örgütü Haşdi Şâbi ile birlikte Musul’a yönelik başlattığı operasyon, binlerce insanı da evlerinden etti.

Iraklılar, DAEŞ’in zulmünden kurtulduklarına daha sevinemeden bu sefer Şii terör örgütü Haşdi Şâbili teröristlerin baskılarına maruz kaldı. Musul’un çevresinde bulunan ve DAEŞ’ten alınan köylerde yaşayan özellikle Sünni Iraklılar, Haşdi Şâbi terörü karşısında çareyi yollara düşmekte buldu. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, Musul’u DAEŞ’ten kurtarma operasyonu başladığından bu yana 2 bin 761 aileye mensup 16 bin 566 sivilin yerlerinden edildiğini açıkladı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) Irak ve Suriye konusundaki Basın Sözcüsü Matthew Saltmarsh, bölgeyi terk eden siviller için Musul’un kuzeyinde barınak kapasitesini artırdıklarını söyledi. Saltmarsh, BMMYK’nin bölgede inşa ettiği “Amalla” ve “Zelikan” insani kamplarının 4 bin aileyi ağırlamak için hazır olduğunu aktardı. Bölgede toplam 120 bin kapasiteli 11 insani kamp açmayı planladıklarını belirten Saltmarsh, uluslararası toplumdan talep edilen gerekli finansmanın sağlanması durumunda 600 bin kişiye barınak imkanı tedarik edebileceklerini ifade etti. Saltmarsh, “Sadece Musul’un güneyindeki Şura ve doğusundaki Başika’da dünden bu yana 327 aileye mensup yaklaşık 2 bin kişi yerlerinden edildi” bilgisini verdi. Saltmarsh, Iraklılardan bazılarının Suriye’deki kamplara da yerleştirildiğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...