Milletin evinde milletle kucaklaştı

Düzenleyen:
Milletin evinde milletle kucaklaştı

POLİTİKA Haberleri

Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümünü geçtiğimiz cumartesi tüm Türkiye kutladı. Ancak bir kutlama töreni vardı ki, tarihî bir resepsiyon olarak kayda geçecekti.

CEREN KENAR

15 Temmuz darbe girişiminden sonra, darbenin hedef aldığı Cumhuriyet, darbecilerin önünde bir katliam yaptığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kutlandı.
Aralarında siyasetçilerin, iş dünyası temsilcilerinin, üst düzey bürokratların, sanatçıların, spor insanlarının, yabancı misyon şeflerinin, kanaat önderlerinin bulunduğu 2000’i aşkın davetli Külliye’deydi cumartesi akşamı.
Davetlileri kapıda mehter takımı ve 16 Türk Devleti’nin askerî giysileri içerisindeki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı askerleri karşıladı. Külliye’ye girişteki 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları ise bir kere daha davetlilere hem günün, hem de o mekânın Türkiye tarihi için önemini ve değerini hatırlatıyordu...
İkramlar şık ancak sadeydi; tercihlerde Türk mutfağının lezzetlerinden sapılmamıştı.
Tören, şehitler için okunan Kur’an-ı kerim ile başladı.
Davetlileri “Milletin evine, evinize hoş geldiniz” diyerek selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasındaki vurgu ise 15 Temmuz’da milletin demokrasi ve cumhuriyeti korumak için gösterdiği kahramanlık üzerineydi. Tüm salonu eşi Emine Erdoğan hanımefendi ile dolaşan Cumhurbaşkanı, davetliler ile tek tek selamlaştı, yoğun ilgiden bazen izdihamla sonuçlanan fotoğraf isteklerini kırmadı.
Törende çarpıcı bir detay, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye siyasetini özetleyen birlik havasıydı: Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MHP lideri Devlet Bahçeli, eski Başbakan Tansu Çiller ve eşleri de resepsiyondaydı. Kendilerine ayrılan özel protokolde davetlilerle bol bol fotoğraf çektirdiler.
Resepsiyonun açılışına 15 Temmuz ile Türkiye’nin hem içeride hem de dışarıda verdiği mücadele ve vurgusu ile başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonun sonunda bölgedeki gelişmelere dair Türkiye’nin tavrını anlattı. Türkiye’nin Musul ve Suriye konusundaki hassasiyetlerinin altını bir kere daha çizen Cumhurbaşkanı, kırmızı çizgilerden geri dönüş yok mesajı verdi. 15 Temmuz gecesi ailesi ile bir suikast girişimini atlatan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi nezaketten uzak sözlerine de cevap verdi.
O gece Cumhurbaşkanının nerede olduğunu ve ne yaşadığını tüm Türkiye biliyor, Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’na şu soruyu sordu: “Sen neredeydin?”
Yazının girişine geri dönmek gerekirse. 15 Temmuz’dan sonraki ilk Cumhuriyet Bayramı kutlaması, 15 Temmuz’la özdeşleşen bir yerde gerçekleşti.
Türk milletinin tanklara, F-16’lara karşı koruduğu, önünde katliam yaşanan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi artık yeni bir anlama sahip. Cumhuriyetin, demokrasinin kurtarıldığı, bunun uğruna kan dökülen bir demokrasi anıtı olarak tarihe geçecek...

Milletin evinde milletle kucaklaştı

KÜLLİYE HATIRASI

 Demokrasi Marşı’nın yazarı Hanefi Söztutan, marşın yapımcısı Necmi Çiçekçi ile TGRT Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç; Külliye’de hatıra        fotoğrafı çektirdi

Milletin evinde milletle kucaklaştı

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...